Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
GAL MCT Olaj Ghee kivonattal
4549 Ft-tól

GAL MCT Olaj Ghee kivonattal

GAL MCT Olaj Ghee kivonattal
GAL MCT Olaj Ghee kivonattal
GAL MCT Olaj Ghee kivonattal

Speciális zsírégető olaj... Tovább

500 ml
4799 Ft Akciós ár: 4549 Ft-5.2% / 250 Ft
Akció vége: 1 óra 45 perc múlva

Speciális zsírégető olaj

A tudósok szerint az MCT-k fogyasztásával megnövekedett energiaszint hozzásegít a gyors keton testek formálódásához. Így ez jó választás lehet azok számára, akiknek megnövekedett az energiaigényük, mint például egy nagy műtét után, sportteljesítmény fokozására és az öregedés okozta energiacsökkenés ellensúlyozására is kiváló lehet.

A közepes láncú zsírsavak, (medium-chain triglycerides) azaz közismertebb nevén az MCT-k a zsírok egy egyedi formái, egek segítségével jó néhány pozitív egészségügyi előnyre tehetsz szert. Eddig azonban sokak által nem, vagy csak korlátozottan ismert az MCT-k öregedés gátló hatása.

A zsírsavak több formában léteznek, de Neked csak néhány kell!

A zsírsavak különálló szénatomokból alkotnak láncot, melyek 2-22 szénatom hosszúságúak lehetnek. A hosszú láncú zsírsavak (LCT), amik 12 és 18 szénatom hosszúságúak az amerikai étrend alapját képezik szemben az MCT-kel, amikhez 6-10 szénatom kapcsolódik. Az MCT-knek rengeteg olyan előnyös és egyedi tulajdonságai vannak, amik az LCT-khez viszonyítva segíthetnek Neked a legkeményebb diéták ideje alatt is.

Az MCT-k energiaszint növelő tulajdonsága annak a ténynek tulajdonítható, hogy rendkívül gyorsan átlépik a kettős mitokondriális membránt, így nem igénylik a karnitin jelenlétét, akárcsak az LCT-k. Ennek eredménye a feleslegessé váló acetil-koenzim A molekula, mely fontos szerepet játszik az anyagcsere folyamataiban.

A normál olajokat és zsírokat (növényi olajok és állati zsírok) ún. hosszú láncú zsírsavak alkotják. Kivétel a kókuszzsír és a pálmamag zsírja, illetve a tejzsír (vaj/ghee), amelyekben a hosszú láncú zsírsavak mellett szintén van valamennyi közepes-láncú zsírsav is.

3(+1) féle közepes láncú zsírsav van:

  • kapronsav (C6)
  • kaprilsav (C8)
  • kaprinsav (C10)
  • laurinsav (C12) - ez a kakukktojás

Ezek közül a laurinsav inkább csak kémiailag tartozik ide, élettanilag inkább hosszú láncú zsírsavként viselkedik.

A rövid és közepes láncú zsírsavak, mint amilyenek az MCT-olajban vannak, a szőlőcukorhoz hasonló gyorsasággal emésztődnek meg/szívódnak fel, és sem zsíremésztő lipáz-enzim, sem epe nem kell hozzá. Ezzel szemben a normál zsírok/olajok lassan, epe és megfelelő mennyiségű lipáz-enzim segítségével képesek csak hasznosulni. További lényeges különbség az MCT-olaj és a normál olajok/zsírok között, hogy az MCT zsírsavai a májban a vajsav egyik változatává és egyéb ketontestekké alakulnak, amelyek az agy számára jobb üzemanyagok, mint a szokásos glükóz.

A kókuszzsír és a pálmazsír főleg laurinsavat tartalmaz, az agy számára hasznos tápanyagokat adó többi közepes láncú zsírsavból csak alig, ahogy a vaj sem sokat. Az MCT-olaj kb. 10-20x annyit tartalmaz ezekből.

A GAL MCT-olaj nagyobbik részét (55%-át) ráadásul a kaprilsav adja, amely a leghatásosabb az összes közül „agyüzemanyag”-termelésben. Ezeken felül mindegyik közepes láncú zsírsavnak antibakteriális, gombaellenes és antivirális hatása is van. Enyhe étvágycsökkentő és anyagcserét fokozó hatása is van. Elsősorban ketogén diétát folytatók és intermittent fasting-ot, azaz szakaszos koplalást végzők számára hoztuk létre, de bárki számára hasznos kiegészítő.

A GAL MCT-olaj RSPO minősítésű, fenntartható gazdaságból származó pálmaolajból és ghee-kivonatból nyert közepes láncú zsírsavakat tartalmaz. Az RSPO minősítés fontos minden pálmaolaj- és MCT-termék esetében, ugyanis az ezzel nem rendelkezők előállítása az orángutánok és élőhelyeik kiirtásával történik. Termékünket természetes E-vitamin-komplexszel (kevert tokoferolokkal) is dúsítottuk a magasabb stabilitás érdekében.

Felhasználási javaslat: Eleinte könnyen tud hasmenést okozni, amíg nem vagyunk hozzászokva, ezért csak 1-1 kiskanálnyival kezdjük. Később akár 10-20ml-eket is szedhetünk. Íze kellemes, vajas, bármilyen ételre, salátára kiváló, de kávéba, kakaóba is szokták keverni, vagy akár csak magában fogyasztani. Sütni viszont nem érdemes vele, 120 °C feletti hőmérsékleten nem javasoljuk.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Fogyasztási javaslat: Magában, salátára, kakaóba, reggeli kávéba is remek. Ételeinkre is tehetünk, de ne süssünk benne! Egyszerre 10ml-t fogyasszunk csak, eleinte még kevesebbet, amíg hozzászokunk, különben hasmenést okozhat!
 
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
 
Ismeri legújabb, komplex GAL multivitamin készítményünket, és többi, szerves vitaminunkat?
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi Gal MCT Olaj higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. GAL MCT Olaj Ghee kivonattal 4799 Ft/ 500 ml - Rendeljen online. magzsola
MCT-olaj, vajzsír-kivonat, antioxidáns:természetes tokoferolok
Magyarország
Energia: 855 kcal/3515 kJ
Zsír: 95 g
ebből telített zsír: 95 g
kaprilsav:52 g
kaprinsav43 g
Szénhidrát: 0 g
fehérje: 0 g
Nátrium: 0 g

Vásárlóink írták a(z) GAL MCT Olaj Ghee kivonattal termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo

Nincs még értékelés, legyen Ön az első, aki leírja tapasztalatait. Használja a lenti űrlapot.

Értékelje Ön is a(z) GAL MCT Olaj Ghee kivonattal terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Mondja el Ön is véleményét a termékről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG