Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Gluténmentes kenyér lisztkeverék
899 Ft-tól

Gluténmentes kenyér lisztkeverék

Gluténmentes kenyér lisztkeverék

Gluténmentes kenyér lisztkeverék Számos gyártó kínálja hasonló termékét a piacon, bioboltok... Tovább

Értékelés:

A termék 6 vásárlói vélemény alapján 4.8 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

500 g
899 Ft

Gluténmentes kenyér lisztkeverék Számos gyártó kínálja hasonló termékét a piacon, bioboltok, vagy diszkontok polcain is sorakoznak lisztkeverékek. De mekkora különbség van ezek között! Alapvetően, ott kezdődik a különbség, hogy mi a gluténmentes, és mennyire az? 20 mg/ kg -ez a határérték 2017 őszétől ez a kötelező szabvány. Azaz, ha valamennyi búzaszármazékot tartalmaz a keverék, az még elbírja  a feliratot. Hiszen, a gluténérzékenységnek is vannak fokozatai. Ez az első lépcső, és ezt nem is kell feltüntetni a gyártóknak a csomagoláson... A másik, talán még nagyobb dilemma, hogy MIBŐL VAN összeállítva a keverék. Egy, a gluténmentes lisztek alapvetően nem lisztek, hanem zsírtalanított, és újra őrölt, különböző szemcsenagyságú magőrlemények. És ezekben, hogy nincs glutén, valahogy el kell azt érni, hogy kenyérszerű végtermék keletkezzen. Így aztán, megjelennek olyan segédanyagok, melyeket nem szívesen ennék meg én sem, feltételezem, Ön sem. Mire gondolok? Xantán gumi, sütőpor, E575= glüko-delta lakton, kukoricaliszt... hogy miért nem, erről írtam is egy blogbejegyzést, javaslom, olvasson bele, próbáltam népszerűen, és nem tudományosan leírni a gyártás körüli dilemmákat, és az ezzel kapcsolatos válaszokat is. 

A következő, harmadik fokozat:

mennyire viseli szívén a gyártó a végtermék minőségét, Csak pénzt akar belőle keresni, vagy ehető termék is legyen belőle, amire büszke lehet? Mindkettőre van példa, mi az utóbbi iskola elveit követjük.

Szóval, a lényeg, hogy olcsó alapanyagokból legózzunk össze valamit, és ráírjuk a nagy szlogeneket, vagy belemenjünk a kísérletezés nem túl költség, és időkímélő utcájába? Mi ez utóbbit is választottuk. Mit jelentett ez számunka, Zoltán, aki több, mint 30 évig vezette Kecskemét egyik vezető, családi pékségét, már nagy tapasztalatokkal rendelkezett a kenyérsütéssel kapcsolatban. Mivel újító szellemű, már több újítás megvalósításán is dolgozott, dolgoztak. Így aztán nem teljesen elölről kezdtük az egészet. . 

Több különböző, és különböző arányú keveréket állított össze, ezt mindhárman hazavittük, kelesztettük, majd megsütöttük, és ezután összevetettük véleményeinket. Finomítás, változtatás, és az egész folyamat kezdődött újra. A nagy "felfedezés" részünkről a szentjánoskenyérmag liszt használata és ennek remek tulajdonságai voltak, ez tette igazán jó illatúvá, vághatóvá (tehát jó textúrájává), nem utolsó sorban jó ízűvé kenyerünket. Szóval, szerintem jól sikerült, ezért is ajánlom jó szívvel Önnek, és családjának. Ezen kívül, került bele fehér rizsliszt, jó tulajdonságai miatt, gesztenyeliszt (mint ősi alapanyag, és íze miatt is), illetve instant élesztő, hogy komplett legyen a keverék,és  Önnek csak langyos vizet kelljen hozzáadnia.  

Tehát jó étvágyat kívánunk, és jó sütögetést, Természetesen, várjuk véleményét is, melyet vásárlás után, bejelentkezve, ezen az oldalon tehet meg. Remélem, Önnek is ízleni fog. Ez a keverék fél kg-os, és a belőle sütött kenyér is, a hozzáadott 0,5 L vízzel együtt, sütési veszteséggel 750-800 g-os kenyér lesz. Nem lesz túlságosan magas, inkább kissé tömörebb szerkezetű lesz, mint a tiszta fehér lisztből készült változat.

Tipp: Tartsa be a kelesztési időt, langyos helyen 40 perc. A sütést előmelegített sütőben, 10 percig 220 fokon, majd a maradék időben 200 fokon végezze. 

Összetevők: rizsliszt, kölesliszt, gesztenyeliszt, szentjánoskenyérmag liszt, szárított, instant élesztő

Származási hely: EU

Tápanyag tartalom 100 g termékben:

energia tartalom: 1193 KJ/ 335 kcal

fehérje: 7,7 g

zsír: 2,1 g

szénhidrát: 67,3 g

rost: 10 g    

Tárolás: száraz, hűvös helyen tartandó!

Ismeri további kiváló gluténmentes termékeinket is?

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi gluténmentes kenyér lisztkeverék higiénikus csomagolásban, akár másnapra. Gluténmentes kenyér lisztkeverék 879 Ft. magzsola
rizsliszt, kölesliszt, gesztenyeliszt, szentjánoskenyérmag liszt, szárított, instant élesztő
EU
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
energia tartalom: 1193 KJ/ 335 kcal
fehérje: 7,7 g
zsír: 2,1 g
szénhidrát: 67,3 g
rost: 10 g

Vásárlóink írták a(z) Gluténmentes kenyér lisztkeverék termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
1-5 / 6
Vásárló
Az íze finom de nekem egy kicsit tömör a szerkezete. Majd még máskor is megpróbálom. A kenyér mérete kicsit nagy egy embernek túl sok.
Vásárló
Elégedett vagyok a termékkel, már többször újravásároltam.
Vásárló
Több féle lisztkeveréket próbáltam már, ez teljesen beváltotta a hozzáfűzött reményeket.... finom kenyeret lehet sütni belőle.
Vásárló
Másnak vásároltam, de a visszajelzése alapján nagyon elégedett volt a minőségével.
Vásárló
Ez a kenyér fergeteges jó illatú és nagyon finom!! Már másodszor rendelek belőle.. Az elkészítési javaslaton én módosítottam:) - vagyis kísérleteztem és bejött.
A víz mennyiségét növeltem, először 600ml-re, aztán ha jól emlékszem 700ml-re, de most meg szeretném kockáztatni a 800-at is, mivel sokkal lazább, és lényegesen
magasabbak lettek a kenyerek. + A kelesztési időt 2 órára felemeltem, addig bármit tudtam csinálni, nem fut ki:) - Az alap utasítás szerint kb 6-7 cm magas lett az
őzgerinc formámba, a 600ml-s de bő másfél óra kelesztéssel 8-9cm, a 700 és bő 2 óra után már komoly szép magas kenyerem lett, kb 10-11cm:)
Le is fényképeztem sorban minden eredményemet, de folytatom tovább..
- Ja, ami miatt tovább kelesztettem, az az volt, hogy az első alkalommal azt tapasztaltam, hogy amekkorára kelt a 40 perc alatt, akkora maradt a sütőben:(
+ Még növeltem kicsit a só mennyiségét, valamint nekem az vált be inkább, legalábbis a hosszú kelesztés után a sütés kezdetén az alacsonyabb hőfok talán emelt még rajta kicsit. Még annyit, hogy kb 2 óra kelesztés után már semmit nem emelkedett, csak a sütőben egy picit.
Végtelen egyszerű összedobni, egy-két kézi gyúrás, belenyomni a sütő formába és lehet takarítani, vagy bármit:)
A mi konyhánkban mindig be lesz sorolva ez a gluténmentes kenyér, mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom!:))
1
1-5 / 6

Értékelje Ön is a(z) Gluténmentes kenyér lisztkeverék terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Gluténmentes kenyér lisztkeverék mellé:

Tökmag liszt
Tökmag liszt
899Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.