Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Teekanne Royal Sencha tea
579 Ft-tól

Teekanne Royal Sencha tea

Teekanne Royal Sencha tea

Sencha Royal – egzotikus és jótékony hatású zöld tea különlegesség... Tovább

Értékelés:

A termék 1 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

33 g
579 Ft

Sencha Royal – egzotikus és jótékony hatású zöld tea különlegesség.

A zöld tea évezredek óta ismert Kínában, mint ízletes üdítőital és a jó közérzet forrása. Manapság finom ízéért kedvelt, népszerű ital az egész világon. A “Sencha Royal” egy különleges, tű-alakú zöld tea specialitás. A finom egzotikus gyümölcs íz még teljesebbé teszi és minden érzékünket egy egyedülálló utazásra viszi el. A mai japán teák túlnyomó többsége szántóföldi művelésű, nyírt, vagy szedett, gőzölt és sodort zöld tea, amit ők senchának neveznek. (pinyin: jiancha) azt jelenti: teát főzni. Ez volt a Tang dinasztia valóban üstben "főzött" teája. Ebből a főzés kanjija a tűz és a folyamatosság jelének összeolvadásából ered. Ugyanez a jel a Ming dinasztiában már azt a teakészítési módszert jelöli, ami mindmáig - pontosabban a filter és a kapszulák feltalálásáig - a modern kor és a nyugat által is preferált teakészítési módszer lett. Jele egyszerre utal a tea feldolgozására és elkészítésére. Egyáltalán nem magától értetődő az a módszer, amivel a teákat így, vagy úgy, de megsütik. A leveles teák eredete bizonyosan a Song dinasztiáig nyúlik vissza és az ekkor készített teák nagy része gőzölt zöld tea volt.  Ez a módszer fejlődött tovább a Ming dinasztia sok ezer, helyi sütött, vagy gőzölt teájába zöld teától a gong fu cha alapjául szolgáló korai sötét wulong teákig. 

A japán sencha alapítója, egy kínai szerzetes Ingen (1592-1673)volt, aki valószínűleg politikai menekültként érkezett Japánba, miután a mandzsuk leigázták a Ming dinasztiát, melynek ő a Manpukuzan hegyen székelő Obaku Zen szekta vezetőjeként fontos támasza volt.  Ingen 1654-ben zen buddhista szerzetesként érkezett Japánba, olyan pillanatban, amikor hosszú évszázadok kegyetlen háborúi után a chanoyu csillogó, elegáns luxussá, szórakozássá vált, és az országnak immár az európai országok kíváncsiságával is számolnia kellett.  Hét évvel később engedélyt kapott arra, hogy felépítse Ujiban a Manpukuji templomot, ami máig a japán Obaku Zen szekta székhelye. A temlom kínai stílusban épült és a kínai kultúra sok aspektusát, így a Ming dinasztia csillagászati tudományát, a konyha és a teaművészetet is közvetítette az országba. A hagyomány úgy tartja, hogy Manpukuji a felöntött, leveles teaivás divatjának elindítója, a sencha japán szülőhelye;  Ingen révén Manpukuji a japán leveles tea szülőhelye és kiindulópontja volt. A sencha, ma ismert formájában még később, 1738-ban, az Edo kor közepén (1603-1868) Nagatani Soen révén jelent meg, aki kidolgozta a tealevelek japán típusú hosszanti sodrását, összepréselését, felszakítva ezzel a sejtfalakat még gyorsabb felöntést és jellegzetes, erős ízt érve el. Ezt a feldolgozási módot nevezték el "Uji  Senchának", más néven türkizkék senchának, megkülönböztetendő az akkor már ismert, erős sencháktól. 

Ismeri Zen chai, illetve citromos zöld teáinkat is? 

Összetevők: Zöld tea

Tartalom: 20 db 1,5g-os teafilter, aromazáró csomagolásban

Elkészítés: Öntsön friss, forrásban levő vizet a tealevelekre és hagyja 3-5 percig ázni. Csészénként 1 teafilter ajánlott. Édesítse ízlés szerint.

Tárolási utasítás: Hűvös és száraz helyen tárolandó.

tápanyag 100 ml, elkészített teában:

Energia: 3 kJ (1 kcal)

zsír: 0,1 g

szénhidrát: 0,3 g

fehérje: 0,2 g

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi Teekanne Royal Sencha tea higiénikus csomagolásban Magyarország egész területére. Teekanne Royal Sencha, zöld tea, 579 Ft/ doboz. magzsola
Zöld tea
Ausztria
tápanyag 100 ml, elkészített teában:

Energia: 3 kJ (1 kcal)
zsír: 0,1 g
szénhidrát: 0,3 g
fehérje: 0,2 g

Vásárlóink írták a(z) Teekanne Royal Sencha tea termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Szeretem a zöld teát, télen-nyáron ezt iszom. Most vettem először ebből a fajtából, és igencsak közel áll a jóval drágább szálas teák minőségéhez. Ajánlom!

Értékelje Ön is a(z) Teekanne Royal Sencha tea terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Teekanne Royal Sencha tea mellé:


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.