Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Aszalt gyümölcsök, akár 1 kg-os változatban is.

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2022.08.28 19:08
Aszalt gyümölcsök, akár 1 kg-os változatban is.

Mindenki szereti az aszalt gyümölcsöket. Általában, ezeket kisebb, 100, vagy 200 g-os zacskóban vásárolják meg, javarészt külföldi diszkontokban. Pedig, a képlet egyszerű: minél nagyobb kiszerelés, annál kedvezőbb az 1 kg-ra jutó ár.

2013-ban, amikor a magzsola webáruház elindult, a fenti gondolat volt az egyik kiindulópont: Mondjuk el ezt okos, főként városlakó nőknek: vásároljanak takarékosabban! Az utóbbi évtizedek pazarló magatartása pont most, 2022 utolsó negyedévében van változóban. Eddig kevesen figyeltek arra, mennyibe is kerül például 1 kg aszalt szilva, ha az 1 kg-os kiszerelésben veszik meg, és mennyibe, ha 10 x 100 g-os zacskókban? Nos, a különbség drámai is lehet, érdemes figyelni erre (is).

Előző bejegyzésünkben az Ország Tortája 2022-es nyerteseiről írtunk, olvastad már? 

aszalt gyümölcsök, nagy kiszerelésben is

Aszalt gyümölcsök olajos magvak, nagyobb kiszerelésekben

Saját csomagolású termékeink ár érték aránya mindig is jó volt. Az aszalt gyümölcsök hosszú eltarthatóságúak, száraz, hűvös helyen sokáig frissek maradnak, még a téli, hideg napokon is jó ezeket elővenni.

Aszalt szilva

A szilva az egyik legrégebben kínált aszalványunk. Puha, omlós állagú, önmagában is finom, de szilvás gombócba, süteményekben is kiváló alapanyag. Mivel sötétkék gyümölcs telis tele van értékes növényi összetevőkkel.

Az aszalt szilva hatása a szervezetre. 

Ez az aszalt gyümölcs méltán a legnépszerűbb. Előbb 250, és 500 g-os kiszerelésben volt kapható, ma már 1 kg-os, sőt, 10 kg-os dobozban is kínáljuk viszonteladóinknak, illetve azoknak, akik úgy gondolják, érdemes nagyobb mennyiséget vásárolni egyszerre.

aszalt szilva, akár 10 kg-os kiszerelésben is

Aszalt sárgabarack

Nem őshonos magyar termék, mégis, hosszú évtizedeken át, Kecskemét nevéhez kötődött ez az igazi napszínű gyümölcs. Vitamin tartalama, íze miatt sokan kedvelik ma is, ez azonban már Törökországból érkezik hozzánk. Érdekesség, hogy az aszalt sárgabarackot félig éretten szedik le és aszalják, így megőrizhető ruganyossága. Jelenleg ezt is, a szilvához hasonlóan, a 250 g-os kiszereléstől egészen a nagyobb dobozos változatig, többféle kiszerelésben árusítjuk webáruházunkban.

aszalt sárgabarack, 1 kg-os

Aszalt körte

Sokan szeretik ezt a viszonylag semlegesebb ízű aszalt gyümölcsöt is. Vannak akik pálika készítéséhez, ágyazáshoz is használják. Tudva lévő, hogy a pálinka meghatározása csak a hazai, magyar gyümölcs felhasználásával készült párlatokat illeti. Sajnos, az aszalt körte nem hazai termés: Dél-Afrikából érkezik hozzánk.

Tartalmaz többek között, kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, és egyéb nyomelemeket. A-vitamint, B komplex vitaminokat, kevés C-vitamint is találunk benne.

A B-vitaminok rendkívül jó hatással vannak az emésztésre mert serkentik a táplálék felszívódását.

aszalt körte, pálink, ágyas

Aszalt meggy

Végre, egy magyar termék, ráadásul, nem tartalamz sem magot, sem hozzáadott kén-dioxidot sem! A meggy, ez a sötét bogyós, savanykás finom gyümölcs aszalva is remek csemege. Pitébe, más süteményekbe is érdemes felhasználni, de önmagában is remek vitamin forrás. Gyorsan elfogy akkor is, ha csak kitesszük egy tálkába, rájár a család apraja, nagyja. 17 antioxidánst tartalmaz, vírusölő hatása is van, intenzív piros színét okozó antocianinok bizonyítottan tumorgátló, antioxidáns hatásúak, megakadályozzák a rákos sejtek kialakulását és szaporodását.

Az összes bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan, a meggy is, aszalt formában is, kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat.

aszalt meggy

Mazsola, a kén-dioxid mentes finomság!

Az aszalt szőlőszemek talán a legrégebbi aszalvány nevet érdemlik. Ahogy az aszalt szilva, a mazsola is hatékony a légszennyezés, és az egyéb veszélyfaktorok miatt keletkező szabadgyökök elpusztításában.

A mazsola színe szerint lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is. Már napi néhány szem mazsola jót tesz az emésztésünknek, sőt, megszünteti a székrekedést. Mivel sok káliumot és magnéziumot tartalmaz, ezért eltávolítja a szervezetben lévő méreganyagokat, így olyan betegségektől ment meg minket, mint a köszvény vagy az ízületi gyulladás.

A mazsola is, a fenti aszalt gyümölcsökhöz hasonlóan, akár 1 kg-os, vagy nagyobb, dobozos változatban is vásárolható nálunk. Ráadásul, van óriás mazsola, és arany mazsola is kínálatunkban!

mazsola, kén-dioxid mentes, magzsola.hu

Összefoglaló:

Az aszalványok az emberiség ősi módszerével tartósított finom gyümölcsök. Némelyike tartalmaz légnemű halmazállapotú kén-dioxidot is, hogy ne romoljon, színeződjön el, ne penészedjen, és őrizze meg rugalmasságát, vannak ettől az anyagtól teljesen mentes termékeink is. Válaszd te is a nagyobb kiszereléseket, legyél tudatos, takarékos vásárló.

Nem csak gyümölcsökből, de olajos magvakból is meglehetősen nagy választékot kínálunk, és ezek között is általában 1 kg-os, tehát relatíve nagyobb kiszerelések közül válogathatsz.

Még nagyobb, akár 10-20 kg-os mennyiségre lenne szükséged?

Keress bennünket elérhetőségeinken, és személyesen megbeszéljük, mire lenne szükséged, és egyedi árakat is biztosítunk.