Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Ár (Ft)
599 Ft - 58 816 Ft

Aszalt gyümölcsök, aszalványok

Itt találhatod meg az aszalt gyümölcsök kategóriát. Ez az egyik, legnagyobb mennyiségben értékesített termék kategóriánk, akik igazán komolyan gondolják, akár 10 kg-os kiszerelésben is megrendelhetik pl. az aszalt szilvát, vagy az aszalt sárgabarackot is.


17termék
 

Az aszalt gyümölcsök – más néven aszalványok – nemcsak természetes, finom nassolnivalók, hanem vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag élelmiszerek is. A Magzsolánál kínálatunkban megtalálhatók a legismertebb aszalt sárgabarack, aszalt szilva és mazsola, de elérhetőek különlegesebb darabok is, mint a datolya, füge, vörösáfonya, ananász vagy aszalt mangó.

Az aszalás során a gyümölcsökből eltávolítjuk a víz nagy részét, így természetes módon megőrzik intenzív ízüket és beltartalmi értéküket. Termékeink nagy része hozzáadott cukor és tartósítószer nélkül készül – a természet ajándékát kínáljuk, kompromisszumok nélkül.

Aszalványaink tökéletesek:

  • önmagukban fogyasztva (pl. tízóraira, uzsonnára)
  • müzli, granola, zabkása vagy smoothie feltétjeként
  • sütéshez, főzéshez (pl. gyümölcskenyér, házi müzliszelet)
  • sportolók vagy gyermekek energiadús étrendjébe

Hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, higénikus kiszerelésben, minden évszakban rendelkezésre állnak.

Kínálatunkban szerepel például: Mazsola, papaya, goji bogyó, mangó, körte, meggy, sárgadinnye, datolya, fekete áfonya, inka bogyó, óriás mazsola... Kóstold meg, isteniek! Érdemes viszont figyelni magas szénhidrát tartalmukra. különösen azoknak, akik diétáznak és/vagy cukorbetegek.

Aszalványok, aszalt gyümölcs

Az egyik legősibb tartósítási eljárás az aszalás. Már a régi korokban is felfigyeltek erre, először a Nap erejét kihasználva, padlásokon, később akár alacsonyabb hőmérsékletre felfűtött kemencékben is sikerült ezeket "előállítani". Az eljárás során a gyümölcsök nedvességtartalmát lecsökkentve, természetes cukortartalmát (fruktóz) ezáltal megnövelve nem romlanak meg az így tartósított termékek.

Gyümölcsleves aszalt gyümölcsökkel - recept

Az egyik fő titok, hogy nem a teljesen érett gyümölcsöket kell megaszalni, hanem az érettség korai fázisában leszedett termények a legalkalmasabbak. 

Modern megoldások:  

Napjainkban ez már nagyipari módszerekkel történik. Miért? Mert az eredeti módszerű aszalás közben  gyümölcsök nem őrzik meg eredeti színüket, sokszor túlságosan keménnyé, rágóssá vállnak. A nagyobb termőterülettel rendelkező országok ( Pl. Törökország - sárgabarack, Chile - szilva) óriási infrastruktúrával, háttériparral kendelkeznek e tekintetben. A mai aszalványok már gyönyörűek, eredeti színűek, és puhák, omlósak. 

Aszalt áfonya - fekete vagy vörös? 

Kén Dioxid

Igen, itt a sokak számára félelmetes szó, a SO2. Miért van erre szükség? Azért, hogy a gyümölcsök mire hozzád érnek, ne legyenek színtelenek, ne legyenek benne rothadt szemek, vagy ne legyenek csontkemények. Ebből a természetes alapú, gáznemű anyagból az ipari felhasználás nem használ túl nagy mennyiséget, csak amennyi feltétlenül szükséges. A kén-dioxid káros hatásairól szóló írások nagy része azt elhallgatja, hogy a nem kívánt hatások milyen mennyiségű SO2 fogyasztásánál vállnak kimutathatóvá. A gyártókat szigorú előírások, és ezek állandó ellenőrzése, visszamérése kötelezi a szabályok betartására. Kérlek,. olvasd el ezzel kapcsolatos blogbejegyzésünket:

Árak, rendelés, lédig

Ügyelünk arra, hogy a legmegbízhatóbb forrásból szerezzük be termékeinket. Közvetlenül nem importálunk, de az első magyarországi forgalmazótól vásárolunk, így mindig rendelkezésre áll a számlán kívül a termék certifikációja is. Árak tekintetében is jók vagyunk, sőt, a nagyobb kiszerelésű, vagy lédig gyümölcsök 1 kg-ra jutó ára véleményem szerint az egyik legjobb itt, a magzsolán. 

Receptek:

Oldalunkon külön receptrovatot is létre hoztunk, és ezek között tallózva, számos, aszalt gyümölcsös ételt találhatsz. Kattints IDE a felfedezés megkezdéséhez.

Információk - magzsola.hu

Az aszalt gyümölcsök nemcsak finom nassolnivalók, hanem igazi természetes vitaminbombák is, melyek egész évben biztosítják a szervezet számára fontos tápanyagokat. Kínálatunkban megtalálhatóak klasszikus aszalványok, mint a mazsola, az aszalt sárgabarack vagy a szilva, de különlegesebb ízeket keresők is válogathatnak: datolya, füge, vörösáfonya vagy mangó is elérhető.

Legyen szó egészséges nassolásról, reggelik gazdagításáról, müzli, granola vagy smoothie kiegészítéséről, az aszalványok minden konyhában helyet érdemelnek.