Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:000               +36209278610

Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Ár (Ft)
461 Ft - 49 610 Ft

Aszalvány

Itt találhatod meg az aszalt gyümölcsök kategóriát. Ez az egyik, legnagyobb mennyiségben értékesített termékkategóriánk, akik igazán komolyan gondolják, akár 10 kg-os kiszerelésben is megrendelhetik pl. az aszalt szilvát, vagy az aszalt sárgabarackot is. Hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, higénikus kiszerelésben, minden évszakban rendelkezésre állnak. Mazsola, papaya, goji bogyó, mangó, körte, meggy, sárgadinnye, datolya, fekete áfonya, inka bogyó, óriás mazsola... Kóstold meg, isteniek! Érdemes viszont figyelni magas szénhidrát tartalmukra. különösen azoknak, akik diétáznak és cukorbetegek.


 

Aszalványok, aszalt gyümölcs
Az egyik legősibb tartósítási eljárás az aszalás. Már a régi korokban is felfigyeltek erre, először a Nap erejét kihasználva, padlásokon, később akár alacsonyabb hőmérsékletre felfűtött kemencékben is sikerült ezeket "előállítani". Az eljárás során a gyümölcsök nedvességtartalmát lecsökkentve, természetes cukortartalmát (fruktóz) ezáltal megnövelve nem romlanak meg az így tartósított termékek.

Az egyik fő titok, hogy nem a teljesen érett gyümölcsöket kell megaszalni, hanem az érettség korai fázisában leszedett termények a legalkalmasabbak. 
Modern megoldások:  
Napjainkban ez már nagyipari módszerekkel történik. Miért? Mert az eredeti módszerű aszalás közben  gyümölcsök nem őrzik meg eredeti színüket, sokszor túlságosan keménnyé, rágóssá vállnak. A nagyobb termőterülettel rendelkező országok ( Pl. Törökország - sárgabarack, Chile - szilva) óriási infrastruktúrával, háttériparral kendelkeznek e tekintetben. A mai aszalványok már gyönyörűek, eredeti színűek, és puhák, omlósak. 

Kén Dioxid
Igen, itt a sokak számára félelmetes szó, a SO2. Miért van erre szükség? Azért, hogy a gyümölcsök mire hozzád érnek, ne legyenek színtelenek, ne legyenek benne rothadt szemek, vagy ne legyenek csontkemények. Ebből a természetes alapú, gáznemű anyagból az ipari felhasználás nem használ túl nagy mennyiséget, csak amennyi feltétlenül szükséges. A kén-dioxid káros hatásairól szóló írások nagy része azt elhallgatja, hogy a nem kívánt hatások milyen mennyiségű SO2 fogyasztásánál vállnak kimutathatóvá. A gyártókat szigorú előírások, és ezek állandó ellenőrzése, visszamérése kötelezi a szabályok betartására. Kérlek,. olvasd el ezzel kapcsolatos blogbejegyzésünket:   

Árak, rendelés, lédig

Ügyelünk arra, hogy a legmegbízhatóbb forrásból szerezzük be termékeinket. Közvetlenül nem importálunk, de az első magyarországi forgalmazótól vásárolunk, így mindig rendelkezésre áll a számlán kívül a termék certifikációja is. Árak tekintetében is jók vagyunk, sőt, a nagyobb kiszerelésű, vagy lédig gyümölcsök 1 kg-ra jutó ára véleményem szerint az egyik legjobb itt, a magzsolán. 

Receptek:

Oldalunkon külön receptrovatot is létre hoztunk, és ezek között tallózva, számos, aszalt gyümölcsös ételt találhatsz. Kattints IDE a felfedezés megkezdéséhez.