Gluténmentes almás-fahéjas palacsinta
A palacsinta is egy igazi örökzöld: felnőttek és gyereke kedvence, de a legjobban akkor is a nagymamák tudják sütni az unokákuknak. :-) Ez a cukormentes változat egészségesebb, érdemes megpróbálni:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
3 dL bio rizsital
3 db tojás
csipetnyi himalaya só
2 csapott teáskanálnyi eritrit, vagy nyírfacukor
20 dkg fehér rizs liszt
2 dL szódavíz, vagy savas ásványvíz ( a szóda jobb!)
1 db alma
1 db vaniliarúd
1/2 teáskanál őrölt fahéj
pici extra szűz olívaolaj
Az első öt hozzávalót egy mélyebb tálban kézi habverővel, vagy robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. a rizs lisztet óvatosan adagoljuk, és a szóda a végén menjen bele.
Akkor jó, ha állaga a tejszínre hasonlít, ne legyen ennél sűrűbb. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk ( a leve iható :-)). a vaniliarúd kikapart belsejével, és a fahéjjal összekeverjük, majd ezt is a palacsinta tésztájába keverjük.
Közepesen forró serpenyőbe pici extra szűz olívaolajat, vagy vajat öntünk, és mehet bele a palacsintatészta. Ahogy merjük, keverjük is, mert az alma kicsit leülhet az aljára.