Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Gluténmentes almás-fahéjas palacsinta 1
Vissza a receptekhez

Gluténmentes almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók:

Hozzávalók:

3 dL bio rizsital

3 db tojás

csipetnyi himalaya só

2  csapott teáskanálnyi eritrit, vagy nyírfacukor

20 dkg fehér rizs liszt

2 dL szódavíz, vagy savas ásványvíz ( a szóda jobb!)

1 db alma

1 db vaniliarúd

1/2 teáskanál őrölt fahéj

pici extra szűz olívaolaj

Az első öt hozzávalót egy mélyebb tálban kézi habverővel, vagy robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. a rizs lisztet óvatosan adagoljuk, és a szóda a végén menjen bele. 

Akkor jó, ha állaga a tejszínre hasonlít, ne legyen ennél sűrűbb. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk ( a leve iható :-)). a vaniliarúd kikapart belsejével, és a fahéjjal összekeverjük, majd ezt is a palacsinta tésztájába keverjük. 

Közepesen forró serpenyőbe pici extra szűz olívaolajat, vagy vajat öntünk, és mehet bele a palacsintatészta. Ahogy merjük, keverjük is, mert az alma kicsit leülhet az aljára.

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG