Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Gluténmentes almás-fahéjas palacsinta

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2016.05.09 18:29
Gluténmentes almás-fahéjas palacsinta

A palacsinta is egy igazi örökzöld: felnőttek és gyereke kedvence, de a legjobban akkor is a nagymamák tudják sütni az unokákuknak. :-) Ez a cukormentes változat egészségesebb, érdemes megpróbálni:

Hozzávalók:

Hozzávalók:

3 dL bio rizsital

3 db tojás

csipetnyi himalaya só

2  csapott teáskanálnyi eritrit, vagy nyírfacukor

20 dkg fehér rizs liszt

2 dL szódavíz, vagy savas ásványvíz ( a szóda jobb!)

1 db alma

1 db vaniliarúd

1/2 teáskanál őrölt fahéj

pici extra szűz olívaolaj

Az első öt hozzávalót egy mélyebb tálban kézi habverővel, vagy robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. a rizs lisztet óvatosan adagoljuk, és a szóda a végén menjen bele. 

Akkor jó, ha állaga a tejszínre hasonlít, ne legyen ennél sűrűbb. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk ( a leve iható :-)). a vaniliarúd kikapart belsejével, és a fahéjjal összekeverjük, majd ezt is a palacsinta tésztájába keverjük. 

Közepesen forró serpenyőbe pici extra szűz olívaolajat, vagy vajat öntünk, és mehet bele a palacsintatészta. Ahogy merjük, keverjük is, mert az alma kicsit leülhet az aljára.