Vietnami Pho leves

Nem ördöngösség más népek receptjeit elkészíteni itthon. Manapság nagyon felkapott ez az eredtileg vitenami recept, így én is megpróbálkoztam vele.
Pho (ejtsd:fő) leves. Kicsit egzotikusan hangzik, de annyit lehet vele találkozni, gondoltam, nem olyan nagy ördöngösség lehet. Először is, tanulmányútra indulta, Pesten megkóstoltam két vietnami étteremben, ezután a google-t hívtam segítségül. Egészen ehető lett a végeredmény, itt a recetp, és a hozzávalók, készítsd el te is:
Ez kell neked:
fél szerecsendió lereszelve,
1 db csillagánizs, összetörve alaposan
5 dkg őrölt gyömbér,
4 dkg őrölt fahéj
fél vöröshagyma tisztítva, feldarabolva
25 dkg csirkemell, vagy tofu
1-2 gerezd megtisztított fokhagyma
1 evőkanál halszósz
15 dkg Pho rizstészta
csipetnyi babcsíra
1-2 evőkanál sötét szójaszósz
friss koriander zöldje
1-2 újhagyma
chili paprika
1 db lime 4 részre vágva
Egy nagyobb lábasba felteszünk 0.75 L vizet. Egy serpenyőben olaj nélkül lepirítjuk a fűszereket (szerecsendió, csillagánizs, gyömbér, fahéj), de ne égessük meg. Hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát. Mikor a fűszerek és a hagyma jól lepirultak, átdobjuk őket a forrásban lévő vízbe. Hozzáadjuk a a csirkemellet, és a tisztított fokhagymagerezdeket, Jó egy órán át főzzük. Ezután leszedegetjük a keletkezett habot a leves tetejéről, majd sózzuk, és hozzáadjuk a halszószt. A levesből kiszedegetjük a főtt csirkét és evőpálcika (vagy villa) segítségével kisebb darabokra szedjük szét a húst. Egy kisebb lábasban vizet forralunk és belerakjuk főni a rizstésztát. Felaprítjuk a friss koriander zöldet, az újhagymát és pár szelet lime-ot vágunk. Leszűrjük a tésztánkat, majd előkapunk egy nagy, mély tányért és belerakunk egy adagot a tésztából és a húsból. Erre kerül először egy nagy csipetnyi babcsíra, vágott koriander, újhagyma, karikákra vágott chili paprika, majd egy nagy adag a levesből. Pár csepp chili szószt adunk hozzá és a lime szeletekkel díszítjük.