Kecskeméti Áfonyalekvár Évszázados, hagyományos recept alapján, tartósítószer, és színezék nélkül készült ez a Prémium finomság.
Az áfonya különleges íze, és jótékony hatása egyaránt érvényesül ebben a lekvárban.
60% gyümölcstartalommal, tartósítószerek, és allergén összetevők nélkül! Igen, ilyen termék is van a magyar piacon.
Büszkék vagyunk hagyományainkra, ezt, ezeket viszi tovább az Univer gyümöcsfeldolgozó részelege is, évek óta sikeresen.
A Kecskeméti lekvárok valódi minőségének titka a magyar gyümölcs, a hazai alapanyag. Gyártásuknál mindig elsődleges cél az eredeti gyümölcsíz megőrzése, hiszen a lekvár maga a konzervált természet. A nyár ízeinek, aromáinak megőrzése arra az időre, amikor a természet szűken méri ajándékait. 100 g termék 60 g gyümölcs felhasználásával készül. Ez egy hőkezeléssel tartósított termék, minőségét bontatlan csomagolásban a lapkán feltüntetett időpontig megőrzi. AJÁNLOTT HÚSOKHOZ,különösen vadakhoz, jól harmonizálnak enyhén savanykás ízével.
Összetevők: áfonya (60 %), cukor, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 858 kJ/205 kcal
zsír: 0,4 g
szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g
rost: 2,1 g
fehérje: 0,6 g
Származási hely: Magyarország
RECEPTÖTLET:
Áfonyalekváros muffin:
HOZZÁVALÓK:
liszt
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
2 tojás
8 dkg margarin, vagy vaj
15 dkg cukor, vagy eredeti finn nyírfacukor/ 25 dkg eritrit
1,5 dl tej
1 teáskanálnyi kecskeméti áfonyalekvár
5 dkg Extra csokibevonó
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet, sütőport, és adjuk hozzá csipenyi sót is.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a zsiradékot, a cukrot és a tejet. Ha jól kikevertük, adjuk hozzá kisebb adagokban a lisztes keveréket. A muffin formákat félig töltsük meg a tésztával, majd tegyünk rá egy-egy teáskanálnyi áfonyalekvárt, a tetejére pedig osszuk el a maradék tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 20-25 percig. A tetejét ízlés szerint, a sütés feléről csokibevonóval is díszíthetjük.