A tökmaglisztről először is azt kell tudni, hogy zöld színű. Nem romlott, ez ilyen. És nem csak a színe, hanem az illata, és az íze sem hasonlít a normál BL-55-ös finomliszthez.
Természetesen, ez egy glutén- és koleszterinmentes lisztféleség.
Mint a magokból készült liszteknél általában, így a tökmagliszt elkészítése is az értékes tökmagolaj egy részének kipréselésével kezdődik, melyhez illik csigás prést használni. És persze, héj nélküli tökmagot! :-). Az olaj tele van csuda jó dolgokkal, nem különben a tökmagliszt. Alacsony glikémiás indexű élelmiszer alapanyag, rosttartalma révén fogyasztása jóllakottság érzést okoz.
Vitaminok - elsősorban E - mellett szerves szelén, cink, vas nátrium és kalciumtartalma is figyelemreméltó. Fogyasztásával hozzájárulunk az érfalak rugalmasságának megtartásához (vérnyomás csökkentés), illetve a szív- és érrendszer általános állapotának javulásához.
Mit tartalmaz még?
- Értékes növényi rostok
- A, B, C, F, H, K vitaminok
- aminosavak
- vas-, foszfor-, cink-, kálium- és rézvegyületek
- növényi fehérjék
- bioflavonoidok
- Cucurbitin ( ez egy ritka aminosav)
- klorofill
- folsav
- Növényi omega-3 zsírsav
Más lisztfélékkel keverve, kenyerekhez, lepényekhez ajánlható.
összetétel:100% zsírtalanított héj nélküli tökmagőrlemény
Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):
energia:1574/384 KJ/kcal
fehérje: 54 g
zsír:12 g
szénhidrát:15 g
élelmi rost:6 g
Származási hely: EU
Ismeri tovább, gluténmentes termékeinket ?