Vadonatúj termékeink, avagy hogyan tovább ?

Tavaly augusztusban elkészítettük első, saját "gyártmányunkat", a magzsola mixet. Azért írtam idézőjelben, mert a gyártás négy fajta összetevő keverését jelenti, (így esett a választás a közkedvelt MADULÁRA, KESUDIÓRA, KÓKUSZCHIPS-RE, ÉS AZ ASZALT PAPAYÁRA) különböző arányokban, szóval, nem egy bonyolult, laboratóriumi folyamat...
Tavaly augusztusban elkészítettük első, saját "gyártmányunkat", a magzsola mixet. Azért írtam idézőjelben, mert a gyártás négy fajta összetevő keverését jelenti, (így esett a választás a közkedvelt MADULÁRA, KESUDIÓRA, KÓKUSZCHIPS-RE, ÉS AZ ASZALT PAPAYÁRA) különböző arányokban, szóval, nem egy bonyolult, laboratóriumi folyamat...
Mégis, egyedi, saját, csak nálunk kapható mixet alkottunk, amit nagyon jól fogadott a magzsola.hu közössége. Ez adta a gondolatot, hogy több ilyen keveréket készítsünk, amire egyébként égető szükségünk van.
Miért? Mert ki kell lépnünk a nagyon olcsó, de nehéz termékek forgalmazásából, mert az hosszú távon zsákutca, drámaiabban megfogalmazva, öngyilkosság. A futárcég súlyra szállít, és egy 300-400 Ft-os termékből még törzsvásárlói kedvezményt nyújtva, esetleg átvállalva szállítási költségeket = ingyenes szállítás a vásárló részére - szóval ez nem egy működő üzleti modell. Ilyen termékek pl. az 1 kg-os durum tészták, a pirított hajdina, köles, bulgur, kuszkusz. Sokat adunk el ezekből, de nem eleget (a forgalmazók is raklapokban beszélnek) - mégsem éri meg.
A saját, másutt nem kapható termékek több szempontból is jók, a vevőknek is, nekünk is. Egyrészt mi készítjük - más nem. Másrészt, minőségi alapanyagokból, nem másodosztályú, kimaradt termékekből készítjük. A gyártási folyamatokat is kialakítottuk, mind nyomonkövetés mind a technológia szempontjából.
Szóval, ezek az előnyök - de persze, van árnyoldal is. Ezek a minőségi mag- és gyümölcskeverékek drágábbak, mint a diszkontok kínálatai. Erről a magzsola mix készítésénél részletesen írok, röviden: mivel mi nem nagy mennyiségben készítjük ezeket, kézi, manufaktúrális módszerekkel, ezért nagyobb az egy csomagra rakódó költségünk.
Ehhez kapcsolódik, hogy a keves vásárló egy olcsóbb terméket könnyebben tesz a kosarába, az ezer Ft kb. a vízválasztó, azt már jobban meggondolja.
Persze, ha mégis megveszi, megkóstolja - remélem - érzi, hogy jól járt, és egy jó ár/érték arányú terméket vásárolt.
Tehát, ez a sziklás, göröngyös, nehezebben járható út a mi utunk. Valószínűleg hosszú távon ez a kifizetődőbb.
Ezek után ajánlom szíves figyelmébe a fenti szempontok alapján készült újdonságainkat:
Magyarországon kicsit egzotikus, de az ízek harmonizálnak, összeillenek ebben a termékben is.
Kesudió lágy, semleges ízzel, a kókuszchips jellegzetes, kókuszos zamatai, a banánchips roppanóssága, az aszalt papaya különleges ízvilága, és a kandírozott ananászkocka, szinten egyedi ízei alkotják ezt a keveréket.
A kandírozott vörös áfonya finom, téli csemege, kicsit fanyar, égis kiegyenlített ízzel.
A magas tápértékű édes mandula több, mint 50% értékes zsírokból, 20%-a fehérjéből tevődik össze,
A kesudió kiemelten sok ásványi anyagot - kálum, kalcium, réz, cink, magnézium, vas és foszfor) - valamint E- és B-vitaminokat tartalmaz azon kívül, hogy nagyon finom!
A kandírozott gyömbér szép, és finom, ráadásul, megfázás, torokfájás esetén is bevethető.
A földimogyoró egyik legkedveltebb magvunk, több beszállító kínálat alapján válaszottuk ki. Pont jó a pörkölése, és persze, natúr, sótlan.
A pomeló viszonylag új termékünk, nekem kicsit furcsa az íze, de kinek a szőke... egyébként szép, és kicsit az érett görögdinnyére hasonlít kinézetben legalábbis.
Folytatása következik!