Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Duplacsokis muffin Callebaut csokipasztillval

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2023.01.25 10:22
Duplacsokis muffin Callebaut csokipasztillval

A Callebaut több, mint 100 éve működő, belga vállalkozás. Javarészt cukrászdáknak szállít ki közvetlenül, 5-10 kg -os kiszerelésű csokipasztillákat. A Callebaut név egyre népszerűbb Magyarországon is, egyre több hobbiszakács, és otthon sütő háziasszony is előszeretettel használja a kiváló minőségű pasztillákat. 

Gyerekekkel közösen sütni a konyhában – elsősorban öröm, nevetés, de az sem baj, ha ehető lesz a végeredmény. Persze, ez nem mindig garantálható. Évek óta használjuk a belga Callebaut remek csokipasztilláit. Ezt az egyszerű receptet neked is jó szívvel ajánlom, fogj neki, készítsd el, akár a gyerekkel, akár egyedül – garantáltan el fog fogyni. Kávé mellé isteni!


Hozzávalók

Elkészítési módszer

1. Melegítsd elő a legkeveréses sütőt 220C/200C  A muffinsütőbe tedd bele a szilikonpapír formákat.

2. Öntsd a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrokat, a kakaót, a sót és kávét a keverőedénybe. Kever össze ezeket egy spatulával.

3. Kockázd fel a vajat, és öntsd ezt is a száraz összetevőkhöz, a keverőedénybe. Keverd jól össze ezeket.

4. Közepes vagy alacsony fordulatszámon keverd össze mindezt az álló mixerrel is

amíg teljesen síma textúrát nem kapsz.

5. Ezután jöhet a tej, tejszín, tojás, méz, egy külön edénybe. Jól keverd el ezt is.

6. Majd az előzőleg összekevert masszához add hozzá a fentieket is. Kis sebességgel keverd, amíg egyenletes állagot nem kapsz. Ez már egy kellemesen gazdag tészta lesz.

7. A kész tésztát kanalazd át egy kinyomóba, vagy zacskóba, melynek a végét majd levágod a töltés előtt. 

8. A szilikonformákat vajazd ki, egyenletesen. A kinyomóból a formák kb. 3/4 részig töltsd meg 

9. Most mehet a Callebaut csokipasztillákból 4-5 szem muffinonként a tetejére.

10. Néhány perc pihentetés után, beteheted az előmelegített sütőbe.

11. Süsd 6 percig, majd a sütő ajtajának kinyitása nélkül csökkentsük a

hőmérséklet 190 fokra, és süsd még további 12 percig.

*A hőmérséklet változása okozza a klasszikus törött, kupolás muffint

eredeti recept: https://bakingwithjinnyandjo.com/callebaut-chocolate-recipes/blog-post-title-one-cs2df

Belgium élen áll a nemzetközi csokoládé piacon. Nem is csoda, hiszen több évszázados előnnyel rendelkeznek a nemzetközi, tengerentúli kereskedelem tekintetében. A Callebaut családi vállalkozás is több, mit 100 éves fair trade cég, és alapítása óta töretlenül a professzionális cukrászat minőségi alapanyagait készíti, jól bevált receptjei alapján. Bár a magyar piacon általában az olcsóbb bevonók hódítanak, és nagyon fontos paraméter az ár érték arány (Ft kg), azt gondolom, az alább ismertetett termékek ebben a tekintetben is megállják a helyüket, hiszen többféle kiszerelésben is megvásárolhatóak webshopunkban:

Előző bejegyzésünkben a fenyőmag 10 alternatívájáról írtunk, olvastad már?