Duplacsokis muffin Callebaut csokipasztillval
A Callebaut több, mint 100 éve működő, belga vállalkozás. Javarészt cukrászdáknak szállít ki közvetlenül, 5-10 kg -os kiszerelésű csokipasztillákat. A Callebaut név egyre népszerűbb Magyarországon is, egyre több hobbiszakács, és otthon sütő háziasszony is előszeretettel használja a kiváló minőségű pasztillákat.
Gyerekekkel közösen sütni a konyhában – elsősorban öröm, nevetés, de az sem baj, ha ehető lesz a végeredmény. Persze, ez nem mindig garantálható. Évek óta használjuk a belga Callebaut remek csokipasztilláit. Ezt az egyszerű receptet neked is jó szívvel ajánlom, fogj neki, készítsd el, akár a gyerekkel, akár egyedül – garantáltan el fog fogyni. Kávé mellé isteni!
Hozzávalók
- 115 g sima liszt
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- ½ teáskanál sütőpor
- ¾ tk szódabikarbóna
- 55 g aranybarna organikus nádcukor
- 55 g porcukor
- 1/8 teáskanál só
- ¼ teáskanál kávé (granulátum vagy por)
- 30 g kakaópor, Bensdorp,
- 60 g vaj
- 75 g teljes zsírtartalmú tej
- 65 g tejszín
- negyed teáskanál vanília kivonat
- 1 tojás
- 35 g méz
- 120 g Callenbaut 823-as tejcsoki pasztilla
Elkészítési módszer
1. Melegítsd elő a legkeveréses sütőt 220C/200C A muffinsütőbe tedd bele a szilikonpapír formákat.
2. Öntsd a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrokat, a kakaót, a sót és kávét a keverőedénybe. Kever össze ezeket egy spatulával.
3. Kockázd fel a vajat, és öntsd ezt is a száraz összetevőkhöz, a keverőedénybe. Keverd jól össze ezeket.
4. Közepes vagy alacsony fordulatszámon keverd össze mindezt az álló mixerrel is
amíg teljesen síma textúrát nem kapsz.
5. Ezután jöhet a tej, tejszín, tojás, méz, egy külön edénybe. Jól keverd el ezt is.
6. Majd az előzőleg összekevert masszához add hozzá a fentieket is. Kis sebességgel keverd, amíg egyenletes állagot nem kapsz. Ez már egy kellemesen gazdag tészta lesz.
7. A kész tésztát kanalazd át egy kinyomóba, vagy zacskóba, melynek a végét majd levágod a töltés előtt.
8. A szilikonformákat vajazd ki, egyenletesen. A kinyomóból a formák kb. 3/4 részig töltsd meg
9. Most mehet a Callebaut csokipasztillákból 4-5 szem muffinonként a tetejére.
10. Néhány perc pihentetés után, beteheted az előmelegített sütőbe.
11. Süsd 6 percig, majd a sütő ajtajának kinyitása nélkül csökkentsük a
hőmérséklet 190 fokra, és süsd még további 12 percig.
*A hőmérséklet változása okozza a klasszikus törött, kupolás muffint
eredeti recept: https://bakingwithjinnyandjo.com/callebaut-chocolate-recipes/blog-post-title-one-cs2df
Belgium élen áll a nemzetközi csokoládé piacon. Nem is csoda, hiszen több évszázados előnnyel rendelkeznek a nemzetközi, tengerentúli kereskedelem tekintetében. A Callebaut családi vállalkozás is több, mit 100 éves fair trade cég, és alapítása óta töretlenül a professzionális cukrászat minőségi alapanyagait készíti, jól bevált receptjei alapján. Bár a magyar piacon általában az olcsóbb bevonók hódítanak, és nagyon fontos paraméter az ár érték arány (Ft kg), azt gondolom, az alább ismertetett termékek ebben a tekintetben is megállják a helyüket, hiszen többféle kiszerelésben is megvásárolhatóak webshopunkban:
Előző bejegyzésünkben a fenyőmag 10 alternatívájáról írtunk, olvastad már?