Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár
829 Ft-tól

Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár

Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár
Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár
Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár

Kecskemét erdei gyümölcslekvár, tartósítószerek, és színezék nélkül... Tovább

300 g
829 Ft
Kredit érték: 8    Egységár: 2763 Ft / Kg

Kecskemét erdei gyümölcslekvár, tartósítószerek, és színezék nélkül.

A kecskeméti konzervgyár hazánk egyik legrégebbi, ismert, és elismert élelmiszer előállítója. Tulajdonosa, a 100%-ban magyar Univer neve összefonódott a jó minőségű, egészséges élelmiszerekkel. A mustár, ketchup, és majonéz gyártása mellett kiváló lekvárok is kínálatuk része. Ezt a sötét bogyós gyümölcsökből készült finomságot is jó szívvel ajánlom az Ön asztalára.

Málna, bodzavelő, piros ribizlivelő a gyümölcsös összetevők alapjai, ezt sűrítik, zselésítik pektinnel.

Egységes, finom lekvár, akár reggeli pirítósra, vajas kiflire is ajánlható, de süteményekbe, palacsintákba is kiváló töltetlék, illetve vadhúsok mellé is jól illik, harmonizál ízvilága. ld. recept lejjebb.,

Az erdei málna (Rubus idaeus)a Rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Európában, Észak-Ázsiában és Japánban őshonos növény, már az ókorban ismerték és használták gyógyhatásaiért a gyümölcsét és a levelét is. Tüskés hajtású, gyökérágakkal terjedő cserje. Virágai jellegzetesek, fehérek. Gyümölcse piros színű, lédús, finom aromájú, közkedvelt erdei gyümölcs. Levelei fogazottak. A mi tájainkon domb- és hegyvidékeken elterjedt, a kivágott erdők helyén megjelenik először a szamóca, utána a málna, majd a szeder. A levelek aromás anyagokat, szerves savakat, C vitamint, cseranyagot tartalmaznak. Gazdag vasban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, sok benne az A, B, C, D és E vitamin, ezért segít vérszegénységben, fog-, köröm- és csonterősítő hatású. A gyümölcsének erős antioxidáns hatása van, erős daganatgátló.

A bodza Európában és Ázsiában őshonos, hazánkban is elterjedt, akár 6 m magasra megnövő cserje vagy fácska, amely a bodzafélék (Caprifoliaceae) családjának tagja. A termés csonthéjas fekete bogyó. A fekete bodza nem tévesztendő össze a lágyszárú, alacsonyabb termetű gyalogbodzával (Sambucus ebulus), melynek virágai kellemetlen szagúak, porzói bíbor vagy fekete színűek. Ez utóbbi nem gyógynövény. Virága flavonoidokat, kevés illóolajat, szaponinokat, nyálkaanyagokat tartalmaz.

A ribizli valószínűleg Ázsiából és a Földközi tenger vidékéről érkezett hozzánk. A XIV. században kolostor kertekben kezdték termeszteni aztán a világi földeken is elterjedt. Jelenleg az egyik legismertebb hazai fajtája a nagymarosi ribizli. Nem is gondolnánk, hogy a ribizli 100 grammja mintegy 30-40 mg C-vitamint tartalmaz, éppen ezért használták skorbut ellen is. Emellett B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, valamint E-vitamin van benne említendő mennyiségben. Minden bizonnyal flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönheti tumorellenes hatását. Fontos ásványi anyagai a nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas. Mindegyik elem rendkívül fontos a szervezet számára.


Ez a vegyes erdei lekvárból 100 g 60 g gyümölcsből származik

Összetevők: erdei gyümölcsök 60% (málna 25 %, bodza velőből 20%, piros ribizli velőből 15%), cukor, citromlé sűrítmény, zselésítő anyag: pektin.

Jellegéből adódóan magot, magtöretet tartalmazhat. Szavatosságát megőrzi a tetőn feltüntetett időpontig. Hőkezeléssel tartósított termék, tartósítót nem tartalmaz, ezért felbontás után tárolja hűtőben.

átlagos tápanyag tartalom, 100 g-ban:

energia: 879 KJ/ 209 kcal

szénhidrát: 48 g, ebből cukor 48 g

rost: 4,7 g

fehérje: 0,7 g

Származási hely: Magyarország


ERDEI ŐZPÁSTÉTOM: 

HOZZÁVALÓK: 

30 dkg őzhús

1 db tejbe áztatott, kifacsart zsemle, 

csipetnyi őrőlt fekete bors

1/2 kávéskanál őrölt kakukkfű

csipetnyi zsálya

5 dkg zselatin, vagy agar agar

1 dl főzőtejszín

1/2 dl vörösbor

ELKÉSZÍTÉS:

az őzhúst, és a zsemlét kétszer is, alaposan ledaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket,  majd a zselatin felét, a tejszínt,  és 2 evőkanálnyi erdei gyümölcslekvárt. Egy másik, kisebb tálban összekeverünk 5 evőkanálnyi gyümölcslekvárt, a maradék zselatint, és a vörösbort. Ezután ez utóbbit pástétomformákba tesszük, és rászórunk egy sor kandírozott vörös áfonyát, majd a húhos masszát is a tetejére simítjuk. Alufóliával körbetekerjük, majd vízzel teli tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőben, 150 fokon 40 percig pároljuk. Lepréselve hagyjuk kihűlni. 

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi kecskeméti erdei gyümölcslekvár higiénikus csomagolásban Magyarország egész területére. Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár, prémium 829 Ft Ft/300 g - Vásároljon most! magzsola

Vásárlóink írták a(z) Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo

Nincs még értékelés, legyen Ön az első, aki leírja tapasztalatait. Használja a lenti űrlapot.

Értékelje Ön is a(z) Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Mondja el Ön is véleményét a termékről

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Kecskeméti Erdei gyümölcslekvár mellé:

Csatos üveg
Csatos üveg
599Ft-tól
Aszalt szilva
Aszalt szilva
519Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG