A fokhagyma (Allium Sativum) az amarillis félék családjába tartozó faj.Elő- és Dél-Ázsiában őshonos; de napjainkra már az egész világon elterjedt. Hazákban is előszeretettel használt természetes ételízesítő. Karakteres íze jól érvényesül minden ételben, bár jellegzetes illata miatt van, aki nem kedveli.
A fokhagyma granulátum tulajdonképpen – egy kényelmi termék, ha nem szeretnénk az időnket fokhagyma tisztításával (=pucolásával) , préselésével, apróra darabolásával tölteni, egy praktikus, és gyors megoldás helyette a fokhagyma granulátum használata. 100% tisztított fokhagymából készül. Konyhakész termék, légmentes csomagolásban. A fokhagyma karakteres íze tökéletesen megmarad, és a granulátum folyadékokban könnyen oldódik. A fokhagyma illata és íze jellegzetes, erőteljes, enyhén csípős és édeskés. A mediterrán és ázsiai specialitások fűszerezéséből nem hiányozhat.
Felhasználási javaslatok, tippek:
Ezzel a granulátummal úgy fűszerezi az ételt, mint a frissen zúzott fokhagymával tenné. Használata ajánlott: pirítósra, salátákba, levesekbe, főzelékekbe, töltelékekbe, sütve szinte minden fajta húshoz, kolbászokhoz kiválóan használható. Jellegzetes illata körbelengi a lángosozókat is. :-)
Különböző pácokba is belekeverhetjük, szinte "elvarázsolja a vele készült, pácolt ételeket..Ahogy a fokhagyma gyógyhatását a különböző készítményekben (kivonat, csepp, olaj, kapszula, drazsé) is használják, úgy a konyhában is fűszerként.
Természetesen, ezek a jótékony hatások legjobban a nyers fokhagyma fogyasztásakor tapasztalhatóak.
Itt egy remek receptajánlat:
Összetevők
Szárított fokhagyma granulátum, Természetes SO?-t tartalmaz
Származási hely: Kína
Ismeri, kóstolta már további fűszereinket, vagy pl. a csak 5% sót tartalmazó ételízesítőnket is?