blog
Augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe nemcsak történelmünk, de gasztronómiánk szempontjából is kiemelkedő jelentőségű. A Magyar Cukrász Ipartestület immár 18. alkalommal rendezte meg a "Magyarország Tortája" versenyt, amely idén is izgalmas ízkombinációkkal és innovatív megoldásokkal kápráztatta el a zsűrit és a közönséget egyaránt.
Emlékszem, még egyetemista voltam, mikor a szűkös diákbüdzséből gazdálkodva igyekeztem a legolcsóbb élelmiszereket beszerezni.
Konzervkaják, mirelit pizzák, zacskós levesek alkották a menüt, amelyek kétségtelenül olcsók voltak, de hamarosan megéreztem a hátrányukat. Folyamatos fáradtsággal, emésztési problémákkal küzdöttem, a koncentrációs képességem is romlott.
Ekkor ébredtem rá, hogy a táplálkozásnak óriási szerepe van az egészségünkben, és az olcsó élelmiszerek nem feltétlenül a legjobb befektetés.
A Spicces füge respektus torta 2023-ban az ország tortája. A szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda mestere, Lakatos Pál alkotása, a „Spicces füge respektus” nevű torta nyerte el idén a Magyarország Tortája díjat, melyet augusztus 1- az Országház Vadásztermében adták át.