blog
Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.
Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.
Legújabb akciónkban 1 kg lenmagot adunk ingyen a rendelések mellé. Mire is jó a lenmag? Manapság egyre többen fogyasztják ezt a sokoldalú egészségvédő magot. Vegák és a lisztérzékenyek számára is elérhető, gazdag omega3 és omaga6 forrás, ami óvja szív-és érrendszerünket (Magyarországon ez szerintem kiemelten fontos!)
Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket.
Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat.
Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.
Az elmúlt napokban pár apró tökéletesítéssel találkozhatsz az oldal használata közben. A rendelés menetét kiegészítettük, így talán érthetőbb, logikusabb lett. Hamarosan ezzel kapcsolatban kisebb, 1-2 perces magyarázó videók is felkerülnek ide.
A letölthető árlista is kapott némi grafikai elemet... Meglepő módon, az akció menüpontba felkerül a június 3-ig futó ajánlat.
Általában az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban az a 2. kérdés ( a férfiak részéről): Lehet-e belőle pálinkát főzni? (mert amiből lekvárt lehet készíteni, abból pálinkát is lehet főzni! :-)) Ezekből nem, de ha ennyire érdekes ez a kérdés, kicsit utánanéztem, és csodák csodája, van olyan oldal, ahol FAQ jelleggel mindenre válaszolnak!
Lassan egy hónapja, hogy elindult az oldal. Egy új website - nem nagy ügy - másnak, de nekem jelentős lépés. 12. éve dolgozom, dolgozunk az offline élelmiszer kereskedelemben, és folyamatos út- és módszerkereséssel jutottunk el idáig. Mindig is mást akartam csinálni, valami mást, mint a többiek. Ezzel párhuzamosan mindig kerestem azt a Grál-kincset, ami kicsi, könnyű, mindenkinek kell, hosszú szavatosságú, egészséges, de csak mi áruljuk.