Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

ázsiai étel
csokoládé
cukormentes
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
recept
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.

Nekiugrottam egy kis hétvégi sütinek, saját alapanyagokból. Nem vagyok az a nagyon nagy sütőmester, inkább érzésből csinálom, mint receptből. A cél - ehető pogácsa, egészségesen. Mivel ez egy alapvetően egy könnyebb tésztájú valami, teljesen glutén (sikér)mentesen nehezen elképzelhető/elkészíthető. Ezért a szitába fele BL-55 finomlisztet, lenmaglisztet, és amarántlisztet öntöttem, és szitáltam át, kb. 50-10-40% arányban. ( a lenmagliszt elég barna, emmiatt úgy néz ki, mintha tepertős lenne, de nem :-))

Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.

Igazándiból én sokáig azt gondoltam, hogy a liszt az csak liszt. Kenyeret sütnek belőle, pogácsát, vagy pizzát, de az akkor is liszt. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb alapanyagok egyik, hiszen milyen jó illata van a frissen sülő péksüteményeknek. van még... rétesliszt, félfogós liszt, és ezek mind mind búzaőrlemények. Kb. ennyiből állt a lisztekkel kapcsolatos tudásbázisom. De aztán.... nem is tudom, mikor, de valahogy hallottam a gluténról... és nem a legjobbakat mondták vele kapcsolatban.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kertészmérnök Kecskeméten, aki hosszú, kacskaringós, tapasztalatokkal teli évek után arra a következtetésre jutott, hogy vegyi permetezés, és műtrágyázás nélkül is lehet finom, és egészséges zöldségeket termelni. Sőt, csakis így lehet. Azonban, hosszú évek alatt, elfeledve nagyapáink tudását a természetről, az ilyesmi egyből gyanús a városi embernek, biztosan van valami huncutság a dologban. Hiszen, mindenki szeretne hozzájutni például a paradicsomízű paradicsomhoz, vagy gyönyörű zöld salátákhoz, illatos fűszernövényekhez. És ez lehetséges, így 2013-ban, a nagy magyar Alföldön is!

Reggeli. Amivel indul a nap - vagy amivel nem. Sokan egyáltalán semmit nem esznek reggel, rosszabb esetben helyette csak egy kávéval indulnak, azzal boot-olnak be. :-) Többféle megközelítés, ha jobban tetszik, filozófia létezik.

Itt a grillszezon. Kicsit divat is ez, de remek hétvégi program, jó barátokkal, ételekkel, italokkal mindig jobban telik az idő. Három recept ezekhez. Jó étvágyat, jó nyaralást!

Szombaton már írtam erről a FB-on, amit több, mint 2500-an láttatok. Ha ennyire népszerű ez a téma, két, ezzel foglalkozó blogbejegyzést is találtam. Mint mindent, ezt is csak elkezdeni nehéz, nagyanyáinknak biztosan nem kellett ezekkel kapcsolatban tanácsot adni. Egyébként milyen, érdekes, hogy mindaz a tudás, ami a természettel közeli tevékenységekről szól, hogy mit mivel lehet együtt ültetni, melyik kártevő ellen mivel lehet védekezni (pl. levéltetű ellen katicabogárral);, szóval, mindez a tudás egyészen nagyszüleinkig teljesen természetes volt, hiszen használták is ezt a mindennapi életükben.

Ma július 14-e van, vasárnap, és nyár kellős közepe. Uborkaszezonnak is hívják ezt az időszakot, ilyenkor, aki teheti, nyaral, fürdik, vagy akár vitorlázni megy - a hétköznapi tevékenységek valamennyire háttérbe szorulnak. Látszódik ez a város forgalmán is, van, van, de -hál' Istennek - sokkal kisebb a szokásosnál. A webáruházak is kicsit visszafogottan működnek ilyenkor - bár, az internet és a 3G szinte mindenki kezében ott van már, és a roaming díjak is dícséretesen csökkennek.

A mai napon sok minden frissült kedvenc oldalunkon. Először is, a főoldalon, a jobb oldali hasáb alsó részére felkerült egy ún. Facebook közösségi modul, ahol látható az utolsó post, illetve a kedvelő közül, aki felfér. :-) Pontosabban 3x4= 12 személy. A blog bejegyzések aljára felkerült egy megosztási, illetve egy kommentelési lehetőség, ahol szintén a FB neveddel tudsz megjegyzést, észrevételt írni.

Július elseje van. igazi, gyönyörű nyári reggel, csend és nyugalom. Forgalom még alig van az utcákon, én is lassan kevergetem a kávémat. Imádom ezeket a lusta perceket, ilyenkor olyan letisztult minden. Nincs semmilyen zavaró körülmény, ideális idő egy kis gondolkodásra. Néhány nap múlva 3. hónapjába lép a magzsola.hu. Nekem ez egy kicsit kísérleti vállalkozás is a jelenlegi nagykereskedelem mellett - és remekül működik. Sok inspirációt adtok a visszajelzéseitekkel a facebook-on - amiről mindenki azt mondta, hogy alkalmatlan komoly marketingre - lám, mégis működik, az oldal látogatói 90%-ban innen kattintanak át hozzánk.

Két és fél hónap telt el a magzsola.hu indulása óta. Sok felhasználóval, és megrendeléssel, Facebook Like-al gazdagodtunk, és sok kérdést, néha kritikát is kaptunk. Ez nekünk jó, hiszen így tudjuk mindig tökéletesíteni, csiszolni, polírozni az oldalak szerkezetét. Jó egy hónapja egy kis szavazást is kezdeményeztünk a FB-on, ahol elsöprő többséggel jött ki az a vélemény, hogy ne csak 1 kg-os, hanem 500 g-os termékek is legyenek.