Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

csokoládé
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Az elmúlt hetekben elhatároztam, hogy változtatok egy kicsit az étkezésemen. A reggelivel kapcsolatban számos elképzelés olvasható, akár az interneten, melyek sokszor egymással szögesen ellentétesek.

A magzsola.hu alapvetően egy optimista szemléletű vállalkozás. Jó emberek, jó helyen, és ez igencsak lelkesítő, a mindennapi panaszkodás és szomorúság országában. Tavasz van, és ez még külön öröm, így azon gondolkodva, hogy merre tovább, úgy döntöttem, hogy alaposan csökkenteni fogom néhány termékünk árát. Miért? Hogy többet vásároljatok belőle!

Kilenc hónapja elérhető weboldalunk. Ez nem túl hosszú idő, mégis, nekünk, akik a magzsola.hu létrejötténél munkálkodtunk - remélem, beszélhetek többes számban - munkás időszak volt. Újabb és újabb ötletek merültek fel, ki kellett ezt-azt egészíteni. Ha az elején mindezt tudtuk volna, sokkal könnyebb munkája lett volna például Lacinak a programozással, vagy Csabinak a grafikával, de sok minden menet közben alakult, derült ki.

Engedd meg, hogy egy kis visszatekintéssel kezdjem! A magzsola.hu 2012. április 5-én indult útjára. Sokan gondolják azt, hogy egy webáruház indítása roppant egyszerű. A szomszéd fia ingyen csinál egy weboldalt, és máris dől a pénz... Ez akár igaz is lehet, abban az esetben, ha van egy olyan termék, vagy szolgáltatás, amire mindenkinek nagy szüksége van, és még ez senkinek sem jutott eszébe, csak az előbbi példában említett, új oldalt indító vállalkozásnak. Erre vajmi kevés az esély, bár ezt a Grál kincset mi is keressük. :-)

Majd' egy hónapja Kőszegre látogattunk barátainkkal. Szeretem ezt a kisvárost, minden rendben van vele, ráadásul, nagyon jó időt is fogtunk ki, sikerült kirándulnunk is, a Szabó-hegyre, az őszi napsütésben. Minden évben október elején rendezik meg az Orsolya napi vásárt, ami már kicsit túlnőtte a városkát, de még nincs körhinta-zsákban futás-tenyérjóslás, viszonylag egy mederben megy a dolog, sok a kézműves termék, ráadásul szép csomagolásban, ízléses címkékkel, lekvártól a mézig.

Szándékosan nem akarom kijátszani a Haloween-kártyát, de így alakult, hogy most tudjuk kihelyezni újdonságainkat. Háromféle köret, ami jól használható akár a mindennapi, akár az ünnepi ételek köreteként, mégis, eltér a szokásos sültkrumpli/rizs párostól. Egészséges, és finom. Érdekes, hogy ez a két fogalom mennyire távol van a fejekben. (persze, nem a tiédbe! :-))

Amikor a magzsola.hu oldal megszületett, mint gondolat, az egyik alappillér az volt, hogy valahogy legyen ingyenes a kiszállítás, mert hiába vannak jó áraink, ha azok összevethetőek az online webáruházak jellemzően 1000-1300Ft körüli költségeivel. Aztán azt is láttuk, hogy sok webshop egyáltalán nem rendelkezik árukészlettel, a megrendelés után ők is megrendelik valahonnan, van úgy, hogy egy megrendelés 10 nap után ér ki a fogyasztóhoz. Mivel az általunk forgalmazott termékek haszonkulcsa messze nem olyan magas, okosan kellett gazdálkodni, hogy mindenki jól járjon - hiszen a hosszútávú üzlet egyszerű titka mindössze ennyi.

Bár még szép őszi időnk van, naptár szerint hamarosan itt az év vége. Ez a kereskedelemben is az " év végi hajrá", és gondolom, az aszalt gyümölcsökből és magvakból is ilyenkor fogy a legtöbb, legalább is ebben reménykedem! :-) 

Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.

Nekiugrottam egy kis hétvégi sütinek, saját alapanyagokból. Nem vagyok az a nagyon nagy sütőmester, inkább érzésből csinálom, mint receptből. A cél - ehető pogácsa, egészségesen. Mivel ez egy alapvetően egy könnyebb tésztájú valami, teljesen glutén (sikér)mentesen nehezen elképzelhető/elkészíthető. Ezért a szitába fele BL-55 finomlisztet, lenmaglisztet, és amarántlisztet öntöttem, és szitáltam át, kb. 50-10-40% arányban. ( a lenmagliszt elég barna, emmiatt úgy néz ki, mintha tepertős lenne, de nem :-))

Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.

Igazándiból én sokáig azt gondoltam, hogy a liszt az csak liszt. Kenyeret sütnek belőle, pogácsát, vagy pizzát, de az akkor is liszt. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb alapanyagok egyik, hiszen milyen jó illata van a frissen sülő péksüteményeknek. van még... rétesliszt, félfogós liszt, és ezek mind mind búzaőrlemények. Kb. ennyiből állt a lisztekkel kapcsolatos tudásbázisom. De aztán.... nem is tudom, mikor, de valahogy hallottam a gluténról... és nem a legjobbakat mondták vele kapcsolatban.