Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

anyagcsere
aszalt gyümölcs
Callebaut
chia
csokoládé
cukormentes
curcumin
egészség
Eritrit
esszenciális zsírsav
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
halas étel
hasznos
húsmentes
izület
kakaó
kakaóbab töret
kakaópor
Karácsony
kesudió
kurkuma
Magyarország
mandulabél
Mousse
Nyírfacukor
olajos mag
Omega 3
pekándió
recept
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Itt a grillszezon. Kicsit divat is ez, de remek hétvégi program, jó barátokkal, ételekkel, italokkal mindig jobban telik az idő. Három recept ezekhez. Jó étvágyat, jó nyaralást!

Ma július 14-e van, vasárnap, és nyár kellős közepe. Uborkaszezonnak is hívják ezt az időszakot, ilyenkor, aki teheti, nyaral, fürdik, vagy akár vitorlázni megy - a hétköznapi tevékenységek valamennyire háttérbe szorulnak. Látszódik ez a város forgalmán is, van, van, de -hál' Istennek - sokkal kisebb a szokásosnál. A webáruházak is kicsit visszafogottan működnek ilyenkor - bár, az internet és a 3G szinte mindenki kezében ott van már, és a roaming díjak is dícséretesen csökkennek.

A mai napon sok minden frissült kedvenc oldalunkon. Először is, a főoldalon, a jobb oldali hasáb alsó részére felkerült egy ún. Facebook közösségi modul, ahol látható az utolsó post, illetve a kedvelő közül, aki felfér. :-) Pontosabban 3x4= 12 személy. A blog bejegyzések aljára felkerült egy megosztási, illetve egy kommentelési lehetőség, ahol szintén a FB neveddel tudsz megjegyzést, észrevételt írni.

Július elseje van. igazi, gyönyörű nyári reggel, csend és nyugalom. Forgalom még alig van az utcákon, én is lassan kevergetem a kávémat. Imádom ezeket a lusta perceket, ilyenkor olyan letisztult minden. Nincs semmilyen zavaró körülmény, ideális idő egy kis gondolkodásra. Néhány nap múlva 3. hónapjába lép a magzsola.hu. Nekem ez egy kicsit kísérleti vállalkozás is a jelenlegi nagykereskedelem mellett - és remekül működik. Sok inspirációt adtok a visszajelzéseitekkel a facebook-on - amiről mindenki azt mondta, hogy alkalmatlan komoly marketingre - lám, mégis működik, az oldal látogatói 90%-ban innen kattintanak át hozzánk.

Két és fél hónap telt el a magzsola.hu indulása óta. Sok felhasználóval, és megrendeléssel, Facebook Like-al gazdagodtunk, és sok kérdést, néha kritikát is kaptunk. Ez nekünk jó, hiszen így tudjuk mindig tökéletesíteni, csiszolni, polírozni az oldalak szerkezetét. Jó egy hónapja egy kis szavazást is kezdeményeztünk a FB-on, ahol elsöprő többséggel jött ki az a vélemény, hogy ne csak 1 kg-os, hanem 500 g-os termékek is legyenek.

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmagnapraforgómag, lenmag, pisztáciatörök mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.

Legújabb akciónkban 1 kg lenmagot adunk ingyen a rendelések mellé. Mire is jó a lenmag? Manapság egyre többen fogyasztják ezt a sokoldalú egészségvédő magot. Vegák és a lisztérzékenyek számára is elérhető, gazdag omega3 és omaga6 forrás, ami óvja szív-és érrendszerünket (Magyarországon ez szerintem kiemelten fontos!)

Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket.

Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat.

Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.

Általában az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban az a 2. kérdés ( a férfiak részéről): Lehet-e belőle pálinkát főzni? (mert amiből lekvárt lehet készíteni, abból pálinkát is lehet főzni! :-)) Ezekből nem, de ha ennyire érdekes ez a kérdés, kicsit utánanéztem, és csodák csodája, van olyan oldal, ahol FAQ jelleggel mindenre válaszolnak!

Lassan egy hónapja, hogy elindult az oldal. Egy új website - nem nagy ügy - másnak, de nekem jelentős lépés. 12. éve dolgozom, dolgozunk az offline élelmiszer kereskedelemben, és folyamatos út- és módszerkereséssel jutottunk el idáig. Mindig is mást akartam csinálni, valami mást, mint a többiek. Ezzel párhuzamosan mindig kerestem azt a Grál-kincset, ami kicsi, könnyű, mindenkinek kell, hosszú szavatosságú, egészséges, de csak mi áruljuk.