blog
Itt a grillszezon. Kicsit divat is ez, de remek hétvégi program, jó barátokkal, ételekkel, italokkal mindig jobban telik az idő. Három recept ezekhez. Jó étvágyat, jó nyaralást!
Ma július 14-e van, vasárnap, és nyár kellős közepe. Uborkaszezonnak is hívják ezt az időszakot, ilyenkor, aki teheti, nyaral, fürdik, vagy akár vitorlázni megy - a hétköznapi tevékenységek valamennyire háttérbe szorulnak. Látszódik ez a város forgalmán is, van, van, de -hál' Istennek - sokkal kisebb a szokásosnál. A webáruházak is kicsit visszafogottan működnek ilyenkor - bár, az internet és a 3G szinte mindenki kezében ott van már, és a roaming díjak is dícséretesen csökkennek.
A mai napon sok minden frissült kedvenc oldalunkon. Először is, a főoldalon, a jobb oldali hasáb alsó részére felkerült egy ún. Facebook közösségi modul, ahol látható az utolsó post, illetve a kedvelő közül, aki felfér. :-) Pontosabban 3x4= 12 személy. A blog bejegyzések aljára felkerült egy megosztási, illetve egy kommentelési lehetőség, ahol szintén a FB neveddel tudsz megjegyzést, észrevételt írni.
Július elseje van. igazi, gyönyörű nyári reggel, csend és nyugalom. Forgalom még alig van az utcákon, én is lassan kevergetem a kávémat. Imádom ezeket a lusta perceket, ilyenkor olyan letisztult minden. Nincs semmilyen zavaró körülmény, ideális idő egy kis gondolkodásra. Néhány nap múlva 3. hónapjába lép a magzsola.hu. Nekem ez egy kicsit kísérleti vállalkozás is a jelenlegi nagykereskedelem mellett - és remekül működik. Sok inspirációt adtok a visszajelzéseitekkel a facebook-on - amiről mindenki azt mondta, hogy alkalmatlan komoly marketingre - lám, mégis működik, az oldal látogatói 90%-ban innen kattintanak át hozzánk.
Két és fél hónap telt el a magzsola.hu indulása óta. Sok felhasználóval, és megrendeléssel, Facebook Like-al gazdagodtunk, és sok kérdést, néha kritikát is kaptunk. Ez nekünk jó, hiszen így tudjuk mindig tökéletesíteni, csiszolni, polírozni az oldalak szerkezetét. Jó egy hónapja egy kis szavazást is kezdeményeztünk a FB-on, ahol elsöprő többséggel jött ki az a vélemény, hogy ne csak 1 kg-os, hanem 500 g-os termékek is legyenek.
Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.
Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.
Legújabb akciónkban 1 kg lenmagot adunk ingyen a rendelések mellé. Mire is jó a lenmag? Manapság egyre többen fogyasztják ezt a sokoldalú egészségvédő magot. Vegák és a lisztérzékenyek számára is elérhető, gazdag omega3 és omaga6 forrás, ami óvja szív-és érrendszerünket (Magyarországon ez szerintem kiemelten fontos!)
Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket.
Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat.
Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.
Általában az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban az a 2. kérdés ( a férfiak részéről): Lehet-e belőle pálinkát főzni? (mert amiből lekvárt lehet készíteni, abból pálinkát is lehet főzni! :-)) Ezekből nem, de ha ennyire érdekes ez a kérdés, kicsit utánanéztem, és csodák csodája, van olyan oldal, ahol FAQ jelleggel mindenre válaszolnak!
Lassan egy hónapja, hogy elindult az oldal. Egy új website - nem nagy ügy - másnak, de nekem jelentős lépés. 12. éve dolgozom, dolgozunk az offline élelmiszer kereskedelemben, és folyamatos út- és módszerkereséssel jutottunk el idáig. Mindig is mást akartam csinálni, valami mást, mint a többiek. Ezzel párhuzamosan mindig kerestem azt a Grál-kincset, ami kicsi, könnyű, mindenkinek kell, hosszú szavatosságú, egészséges, de csak mi áruljuk.