Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

ázsiai étel
csokoládé
cukormentes
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
recept
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

A magzsolánál a csomagolásra az első időszakban nem sok hangsúlyt fektettem. Arra gondoltam, hogy a termék minősége számít, nem a zacskó, vagy doboz, és a vásárlóim ezt úgyis megértik.

Nem is volt ezzel semmi baj, először egy nagy hagyományokkal rendelkező pékségnél történt a csomagolás (amíg ki nem nőttük a kapacitásukat). A gondok ott jelentkeztek, hogy a nagyobb térfogatú áruk ( zabpehely, kókuszreszelék, keményítő), főleg, 1 kg-ban kiszerelve, a szállítás során sokszor sérülten, kiszakadva érkezett a vásárlóhoz.

A magzsolán az aszalt gyümölcsökön, és magvakon kívül jó néhány, egészségmegőrzéssel kapcsolatos terméket is lehet kapni.

Miért? Mert a vásárlói elemzésekből, visszajelzésekből azt látom, és olvasom ki, hogy nagy az igény az ilyen típusú, természetes alapú készítményekre....

Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.

A neten mindenki szeret vásárolni, lehetőleg szállítási díj nélkül. Azért jó néhány ilyen akcióval kedveskedtünk az utóbbi időben, ennek tapasztalatait szeretném most megosztani.

Egyik vezető termékünk ez az apró, de sok jó tulajdonságot egyesítő kis szárított bogyó, a goji.  A lassan négy éve forgalmazott termékről időközben sok információt szereztem. Valóban, ez egy igazi vitaminbomba, natív C-és B-vitaminok gazdag tárháza...

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Április első harmadában vagyunk, és ez volt az első olyan hét, ami igazán tavaszinak mondható. Mire gondolok? A rügyező fákra, napsütéses, 20 fok feletti hőmérsékletekre, és kabát nélküli sétákra. 

A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;

egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

Karácsony előtt fejlesztőnk, Norbi gőzerővel dolgozott, így a következőkben számos, aprónak tűnő, de fontos változással találkozhat oldalunkon.

Rögtön a közepébe vágok: vajon miért olyan rossz a közétkeztetés, és általában, a munkaehlyi étkeztetés általános színvonala?A menzáról mindenkinek két dolog jut eszébe: hogy olcsó, és általában .. hmmm, közepes minőségű - jó esetben. :-)

Az utóbbi időben biztosan észrevette, hogy jelentősen gyorsul oldalunk sebessége, a betöltődési idők mindenütt kevesebbek lettek. Tulajdonképpen a magzsola.hu teljesen kicserélődött, csak a kinézet maradt, illetve az is kicsit csinosodott, változott, erről korábban már írtam, amit itt olvashat.