Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Tartósítás, kén-dioxid

2013-06-19 12:02:46 Cimkék: aszalt szilva | emésztés | tartósítás | kén-dioxid | SO2 | olajos mag | vitamin

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva.

Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert,

így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek. Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat, illetve magas olajtartalmuknál fogva ezek hajlamosak az avasodásra! 

A Szárítás és aszalás menüpontban részletesen írok a technológiáról és a több ezer éve kialakult, natúr módszerekről.

Mi a helyzet a gyümölcsökkel?

A gyümölcsöket meg kell védeni, hogy a szállítás és a fogyasztásig való tárolás közben megőrizzék színüket és állagukat.

Az aszalványok közül a szilva, a mazsola és a sárgabarack kén-dioxiddal van tartósítva. Ez talán a legősibb, és legkíméletesebb módszer - különben igen gyorsan penészednének, elveszítenék színüket, és ízük is károsodna. A kén-dioxid káros hatásait elemző cikkek arról általában bölcsen hallgatnak, mekkora mennyiség elfogyasztása okozza az általunk felsorolt hatásokat. Ez a kén-dioxid mennyiség jóval több, mint a naponta akár 2 kg aszalt gyümölccsel a szervezetbe kerülhetne.... azért ez elgondolkodtató. A lényeg itt is az egyensúlyban van. Ne legyen túl sok - és ez mindenre igaz. 

Mit tehetek, ha nem akarok kén-dioxidot fogyasztani?

Amennyiben ez zavar, a gyümölcsöket forró vízben öblítsd át, majd szárítsd meg, esetleg ezt a folyamatot még egyszer ismételje meg, így a kén 95%-a eltávolítható. Ekkor azonban minél gyorsabban el kell fogyasztania, mert elindul az oxidációs folyamat, mint a nyers, felszeletelt  gyümölcsöknél szabad levegőn. A vörös áfonya, földieper, és a gyömbér kandírozott, bár ezt a kandírozást nem úgy kell elképzelni, hogy cukorban úsznak, ez egyfajta felületi kezelés, ami a szín- és ízanyagok megőrzésére szolgál, mint ahogy nagymamáink is a lekvár főzéshez is használtak cukrot (meg szeretetet! :-)

Hamarosan a fenti információk - és a mellékelt tápanyagtáblázatunk is felkerül oldalunkra.  

Termékeink nagy része a Közel-Keletről származik, Törökországból, Iránból,  Indiából, illetve Chiléből és az USA-ból is importálunk.

Célunk továbbra is jó és egészséges, megfelelő ár/érték arányú termékek eljuttatása tudatos fogyasztóink számára.

 

EZEKET OLVASTA MÁR?

Gyógynövények Dél-amerikából

2015-11-04 11:55:06
Gyógynövények Dél-amerikából

A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;

egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.

Liszthelyettesítők, gluténmentes őrlemények

2018-09-26 15:14:26
Liszthelyettesítők, gluténmentes őrlemények

Mi a különbség a liszt és a nem liszt, vagy pl. a magörlemények között? Mi számít finomlisztnek? Milyen tulajdonságai vannak ezeknek - és egyáltalán, hogyan fogjuk hozzá ezekből bármit is sütni?

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG