Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Omlós almás pite dióval

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.10.28 13:11
Omlós almás pite dióval

Almás pite: hmmm, ezt mindenki szereti. Az ősz ízeit is belecsempésztük ebbe a receptbe, kicsit felturbózva, aktualizálva az eredeti elkészítési módot.

Egyszerű, gyors, látványos, finom. Omlós almás pite, kicsit felturbózva:

HOZZÁVALÓK, ELKÉSZÍTÉS:

25 dkg liszt. Ezt három féle lisztből kevertem össze: fehér rizsliszt, kókuszliszt, teljes kiőrlésú liszt (gluténérzékenyek ez utóbbit kihagyhatják)

3 ek. tejföl, vagy rizs főzőkrém

2 tojás sárgája ( a gluténmentes változatba 3 tojássárgája kell, esetleg beáztatott chia maggal is helyettesíthető)

7 dkg kókuszzsír

7 dkg nyírfacukor, vagy 10 dkg eritrit, esetleg agave szirup

csipetnyi só

A fentieket jól összedolgozzuk, a tejföl, vagy a főzőkrém mennyiségét lehet változtatni, ezzel a tészta állaga is változtatható. 

TÖLTELÉK:

1.2 kg piros alma

csipetnyi őrölt fahéj

nemi őrölt szegfűszeg

1 ek. eredeti finn nyírfacukor

5 dkg arany mazsola

Az almákat meghámoztam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem, majd rászórtam a fahéjat, szegfűszeget, nyírfacukrot, és az arany mazsolát.. Kb. 10 percig állni hagytam, majd a levet leöntöttem, és kinyomkodtam róla (és megittam! :-)). 

A pitesütőt kivajaztam (vagy kókuszsírral is ki lehet kenni), majd ebbe fektettem a kinyújtott pitetésztát, és ezt megszórtam 3 ek. darált dióval.  Ez utóbbi kicsit felszívja az alma nedvességét. A tészta egy kisebb részéből sodortam  rácshoz való "hurkákat". Az így előkészített tésztaágyba töltöttem az almás keveréket, majd a tetejére tettem a rácsokat. Végül, a tetejét a kimaradt tojásfehérjével megkentem. 

Előmelegített sütőben, 35-40 percig sütöttem, de rápillantva, látszódik a tetején is, amikor elkészült. Kihűlve, szépen szeletelhető. 

Jó étvágyat!