Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Flakonos majonéz
Flakonos majonéz
1 299 Ft

Flakonos majonéz

Flakonos majonéz
Flakonos majonéz
Flakonos majonéz
Flakonos majonéz
Összetétel
Finomított napraforgó olaj, ivóvíz, mustár (ivóvíz, ecet, mustármag, cukor, étkezési só), tojássárgalé (tojássárgája, étkezési só), cukor, ételecet, étkezési só, módosított keményítő, sűrítőanyag (xantángumi), étkezési savak (citromsav, tejsav), antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA)

Univer majonéz - minden hidegtál, és minőségi hidegkonyhai készítmény kiváló alapanyaga.

1 299 Ft
Egységár: 1 460 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Részletek

Az Univer Majonéz 1975 óta Magyarország kedvenc majonéze. Hazánk az Univer által ismerhette meg konyhakész formában ezt a nagyszerű terméket, így az még mindig meghatározó, referencia íz a piacon megjelenő más majonézek előtt. A termék nem tartalmaz tartósítószert, piacvezető szerepe évek óta töretlen.

Egy kis majonéz történelem:

A majonéz alapreceptje (francia: mayonnaise) tojás sárgájából és növényi olajból készülő mártás, amelyet citromlével, tárkonnyal, tormával, ecettel, fokhagymával vagy mustárral is lehet ízesíteni.

Maga a szó eredete bizonytalan, elképzelhető, hogy a francia moyeunaise szóból származik, aminek az alapja a moyeeu régen a tojássárgáját jelentette a francia nyelvben. Marie-Antoine Car?me franciaszakács szerint a magnonaise, kavarni szóból származik.

Története ugyanúgy bizonytalan, mint nevének eredete. Többek szerint Armand de Vignerot du Plessis Richelieu hercegének szakácsa találta fel 1756-ban, miután a herceg hadserege győzött Mahón városánál a spanyolMenorca szigetén, és a győzelem emlékére nevezte el mahonnaise-nek, ami később egy véletlen nyomtatásbeli hiba miatt mayonnaise-re módosult.

Ha salátát készítesz, majonézzel kiegészítve lesz igazi, ha egy kis chipshez támadt kedved, majonézbe mártogatva a legfinomabb, ha egy kis rántott halat ennél, majonézzel készített tartárral fogod enni, mert úgy a legjobb, sok-sok majonézzel.

Természetesen, otthon is elkészíthető, íme, némi fortéllyal, praktikával egy tuti elkészítési mód: 

HOZZÁVALÓK:

5 tojássárgája

2 tk mustár

1/2 tk só

1/4 tk őrölt fehérbors

1 l semleges ízű étolaj

kb 1 tk citromlé

kb. 1 tk jéghideg víz

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt. 

Sokan keverik a majonézt és a tartár mártást is (láttam ,már étlapon tartár mártásként is.. brrr!!)

Ennek pedig a következő a receptje:

3 ek tejföl

3 ek majonéz

2 tk porcukor

1/2 citrom leve

1 tk mustár

1 tk csemege uborkalé

A hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül megszórjuk finomra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel.

AZ EREDETI, UNIVER MAJONÉZ EBBŐL ÁLL: 

Összetevők: finomított napraforgó olaj, ivóvíz, mustár (ivóvíz, ecet, mustármag, cukor, étkezési só), tojássárgalé (tojássárgája, étkezési só), cukor, ételecet, étkezési só, módosított keményítő, sűrítőanyag (xantángumi), étkezési savak (citromsav, tejsav), antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA)

és még egy hidegkonyhai tipp, nagyon tuti, érdemes kipróbálni:

Balti tojássaláta

Hozzávalók ( 4 főre):

6 főtt tojás

10 dkg füstölt lazac

10 dkg főtt, tisztított, apró húsú rák (fagyasztott vagy konzerv is lehet)

20 dkg zöldborsó

2 dl natúr joghurt

4 evők. Univer Majonéz

2 dundi újhagyma

csipet porcukor

negyed citrom leve

só, őrölt fekete bors

fél fej vöröshagyma

Elkészítés:

A főtt tojást meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a kisujjnyi széles csíkokra metélt lazaccal csinosan tálra rakjuk. A jól lecsöpögtetett rákot és zöldborsót köré szórjuk.

A joghurtot az Univer Majonézzel simára keverjük, a fölaprított újhagymával, a cukorral és a citromlével ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Végül a tálon lévőkre locsoljuk.

A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, szétszedegetjük és a salátát ezzel díszítjük.


Tápanyagtartalom 100 g termékben:
energia: 2630 kJ/638 kcal
zsír: 68 g, ebből telített: 4,8 g
szénhidrát: 4,8 g, ebből cukor: 4,1 g
fehérje: 1,2 g
só: 1,7 g

Univer majonéz tartósítószerek nélkül, magzsola.hu

Ismeri többi, kiváló Univer termékünket? pl. az E-mentes mustár, vagy a ketchupot?

Adatok
Származási hely
Magyarország
EAN
5997010311002
Tömeg
890 g/db
Tápanyagtartalom / 100g
Tápanyagtartalom 100 g termékben: energia: 2630 kJ/638 kcal zsír: 68 g, ebből telített: 4,8 g szénhidrát: 4,8 g, ebből cukor: 4,1 g fehérje: 1,2 g só: 1,7 g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!