Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Bio kókuszolaj, finomított
1399 Ft-tól

Bio kókuszolaj, finomított

Bio kókuszolaj, finomított
Bio kókuszolaj, finomított

A kókuszolajat régóta rendszeresen fogyasztják az emberek a trópusokon, ahol a pálmafák nőnek... Tovább

Értékelés:

A termék 21 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

500 ml
1399 Ft
Kredit érték: 14    Egységár: 2598 Ft / liter

A kókuszolajat régóta rendszeresen fogyasztják az emberek a trópusokon, ahol a pálmafák nőnek. Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerül Európában is, számos előnyös tulajdonsága miatt. Webshop-unkban a kókuszolaj hagyományos, olcsóbb változata is kapható.

A bio kókuszolaj előnyei:

A kíméletes előállítási módnak és a teljesen ökológiai gazdálkodásnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószer maradványokat, bomlástermékeket. A dió szárított magjából állítják elő általában vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. Az így előállított olaj a „szűz”, vagy „nyers” kókuszolaj, melyen még érződik még a friss kókusz illata és íze. A szűz olaj tisztítása jellemzően fizikai eljárással történik, az így kapott olaj a „finomított kókuszolaj” (élelmiszerkönyvi és gyógyszerkönyvi megnevezés). Ez már teljesen szagtalan és semleges ízű.

A - nem hidrogénezett- olaj nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek köztudottan káros hatásúak.

A növényi étolajokat technológiai tulajdonságaik megváltoztatása céljából hidrogénezik – a hidrogénezett növényi olaj kevésbé avasodik, jól fagyasztható, eltarthatósági ideje hosszabb, szobahőmérsékleten szilárd, így jobban kezelhető. Ez az olaj technológiai tulajdonságai hidrogénezés nélkül is kedvezőek, így csak ritkán hidrogénezik. (A transzzsírsavak a hidrogénezés során keletkeznek). Zsírsav összetételéből következően (a közepes molekulatömegű zsírsavak magas aránya) jellemzően 23-26 ºC körül válik csak folyékonnyá, ezért szokták kókuszzsírnak is nevezni.

(A hidrogénezett olaj olvadáspontja 30 ?C felett van.) Kémiailag stabil, kevésbé hajlamos avasodásra, hő hatására bekövetkező oxidációra, ezért a többi növényi olajtól eltérően, sütéshez többször is felhasználható (szűrni kell!), nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok, ezért is ajánlott frituzáshoz is.

Hogyan készül?

Előállítási folyamata a leghosszabb, hiszen a koprából készült, hidegen sajtolt olajat először magas hőmérsékleten kezelik, majd több fázison végig megy, mire az áruházak polcaira kerül: finomítják, színtelenítik és szagtalanítják. Így elveszti erős aromáját, ennek következtében pedig már kiválóan alkalmas sütéshez és főzéshez, hiszen így nem kap az ételünk semmilyen plusz ízt illetve szagot. Azonban a finomítás során a kókuszolaj nemcsak ízét és színét veszti el, de értékes vitaminokat és aminosavakat is elvonnak belőle.

Az olaj zsírsavösszetétele a többi növényi étolajhoz hasonlítva eléggé egyedi – mintegy 90%-ban tartalmaz telített zsírsavakat, melyek kb. 50 %-át a laurinsav adja. (A bambuszolaj és a pálmamagolaj hasonló összetételű még). A telített zsírsavak általában nem egészségesek – emésztésük megterheli a szervezetet, lebontásukhoz enzimek szükségesek, melyeket az epe és a hasnyálmirigy termel, növelik a vér triglicerid szintjét, ami megnöveli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Ez alól kivételek a kis- és közepes szénláncú zsírsavak gliceridjei, melyek ennek az olajnak a legnagyobb mennyiségben előforduló alkotói. Emésztésükhöz nem szükséges enzim (a lipáz enzim a hosszú szénláncú zsírsavak két szélső molekuláját hasítja le), a májban közvetlenül szívódnak fel, így azonnali energiát biztosítanak a sejtek számára. Tehát a kókuszolaj könnyen emészthető. 

A kókuszolajról azt tartják, hogy erősíti az immunrendszert.

Ez a tulajdonság feltételezhetően a laurinsav és a kaprinsav jelenlétével függ össze. 
E két anyagot az anyatejben is megtaláljuk, amiről már régen bebizonyították, hogy a csecsemő első életévében alapvető szerepet játszik abban, hogy a gyermeket megóvja a különböző fertőzésektől, kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól és gombáktól. 
 
Az étkezési felhasználás mellett  bőrápolásra is kitűnő!
Minden jó tulajdonsága ellenére, kiegészítésként ajánlott más, jó minőségű, hidegen sajtolt növényi étolajok fogyasztása is, mivel a kókuszolajban nem található meg minden, a szervezet számára szükséges, ún. esszenciális zsírsav. 
 
Összetétel: 100% kókuszolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Látta már többi, válogatott, kókusz alapú termékeinket is? :-)
Bio kókuszolaj
 
100 g tápanyagtartalom (hozzávetőleges adat):
 
energia: 3400kJ/830kcal
szénhidrát:0g
telített zsír:83g
telítetlen zsír:8g
többszörösen telítetlen zsír:2g
fehérje: 0g
 
Származási hely: Fülöp szigetek 
 
FIGYELEM!
 
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. 
 
A leírásban szereplő kedvező hatás eléréséhez szükséges élelmiszer-mennyisége kb. 200 g/nap
 
Cukorbetegségben szenvedők vegyék figyelembe a termék zsírtartalmát.
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi Bio kókuszolaj higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Bio kókuszolaj finomított, kókuszzsír vásárlás magzsola
100% kókuszolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Fülöp szigetek
energia: 3400kJ/830kcal
szénhidrát:0g
telített zsír:83g
telítetlen zsír:8g
többszörösen telítetlen zsír:2g
fehérje: 0g

Vásárlóink írták a(z) Bio kókuszolaj, finomított termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
...
1-5 / 21
Vásárló
Minden olaj helyett a legegészségesebb, tápanyagban leggazdagabb, bár, ha hűtőben kifagy , akkor nehezebb adagolni. De nem ég, és selymessé, puhává teszi az ételt minden nagyobb kalória bevitel nélkül.
Vásárló
A kókuszolajat senkinek sem kell bemutatni, szuper terméke a konyhának, ha szeretnél kicsit egészségesebben, tudatosabban sütni, főzni.
A Magzsolánál remek áron találhatsz ebből is.
Vásárló
Ezt használjuk évek óta: nincs erős saját íze, sem erős illata, sütés közben sem, viszont az ételeknek nagyon finom ízt ad. Pecsenyezsír, sült krumpli, palacsinta, bármi.
Vásárló
Kesudióból készült vegán tortákba vagy süteményekbe használom, így azoknak hűtőbe téve megfelelő lesz az állaguk. Házilag készített növényi tejekbe is teszek egy keveset. Manapság egyre kevesebbet használom, mert jelenleg ezt találom egészségesnek.
Vásárló
Több, mint 12 éve csak kókuszolajjal főzök. A bió kókuszolajat a különlegesebb ételeimhez használom. Ahol nyersen van szükség rá.
1
...
1-5 / 21

Értékelje Ön is a(z) Bio kókuszolaj, finomított terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Bio kókuszolaj, finomított mellé:

Bulgur
Bulgur
399Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.