Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Szárított shiitake gomba, dr. Chen 70 g
Szárított shiitake gomba, dr. Chen 70 g
2 189 Ft

Szárított shiitake gomba, dr. Chen 70 g

Összetétel
szárított shiitake gomba

A shiitake gomba már hazánkban is ismert és kedvelt gombaféle. Ez a 70 g-os mennyiség vízben áztatva kb. 4 x -esére duzzad. Minden magyaros és keleti ételbe jól használható, érdemes más zöldségekkel, esetleg húsfélékkel is kombinálni. 


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
70 g
Várható kiszállítás
2024.04.29
Gyártó
Dr. Chen
Raktáron
2 189 Ft
Egységár: 31 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
2 080 Ft/db
5+  db
-7 %
2 036 Ft/db
Részletek

shiitake gomba, de gyakran így is keresik: shitake. Ez egy szárított változat, ami jóval tovább használható, mint a friss gomba.

Felhasználási javaslat: Kb. 1 órányi, forró vízben való áztatás után, napi 5 db (kb. 20 g) gomba elfogyasztása ajánlott. Ajánlott hideg vízzel leöblíteni, és így feldarabolni. 

Bármely magyaros ételhez (például pörkölthöz, különféle húslevesekhez) hozzáfőzhető. A Shiitake (Lentinula edodes) egy Kelet-Ázsiában honos fán élő gombafajta. A távol-keleti gyógyászatban már évezredek óta használják az immunrendszer támogatására betegségek után. Természetes fehérje-, vitamin- és nyomelemforrás.

A shiitake gomba része lehet az egészséges táplálkozásnak,

Ez egy ehető gombaféle, igencsak alacsony a kalória tartalma, és nem tartalmaz zsírt, ellenben tápanyagokban gazdag. A shiitake gomba remek forrása az A-, B-, B12-, C- és D-vitaminoknak, és tele van olyan ásványi anyagokkal is, mint a vas, a kálium, a kalcium, a magnézium, a mangán, a vas, a réz, a cink, a szelén és a niacin.

A shiitake gomba természetes forrása a növényi rostnak és a fehérjének,

több aminosav lizin, arginin, metionin, fenilalanin van benne, mint a húsban.

Magas az A- és C-vitamin tartalma. Ezek eleve nagyszerű antioxidánsok, a shiitake gomba tartalmazza a legtöbb L-ergothioneine anyagot is, amit a szervezet maga nem képes termelni, így csak a táplálkozással vihetjük be a szervezetünkbe.

Bio ganoderma gomba őrlemény, pecsétviaszgomba

Levesbe főzve hasznos a szervezet természetes védekező rendszerének fenntartása érdekében. Gazdag fehérje- és káliumforrás, tönkjében sok cink található, emellett értékes poliszacharidokat is tartalmaz. Élénkíti a kollagén termelést, antioxidánsként megköti a szabad gyököket és gyorsítja a bőrmegújulást. Csökkenti a sugárterápiás kezelések mellékhatásait.

A szárított shiitake gomba sok előnnyel rendelkezik,

ami miatt érdemes rendszeresen fogyasztani. Először is, a shiitake gomba gazdag forrása a B-vitaminoknak, amelyek fontosak az idegrendszer egészségének fenntartásához, valamint a szellemi teljesítmény javításához.

A shiitake gomba emellett magas rosttartalmú, ami segíthet a székrekedés kezelésében. A shiitake gomba továbbá gazdag forrása az ásványi anyagoknak, például a vasnak, a cinknek és a réznak, amelyek fontosak a vérképzéshez és az immunrendszer egészségének fenntartásához.

A shiitake gomba rendszeres fogyasztása állítólag segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, mivel a gomba gazdag forrása a Lentinának, amely hatékonyan csökkentheti a "rossz" LDL-koleszterin szintjét a vérben. A shiitake gomba továbbá gazdag forrása az antioxidánsoknak, amelyek segíthetnek megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól, és így elősegíthetik a sejtek egészségének fenntartását.

Mindezek miatt a szárított shiitake gomba rendszeres fogyasztása jótékony hatással lehet az egészségre.

Azonban mindig érdemes figyelembe venni, hogy az étrendben fogyasztott gombák általában nem helyettesíthetik a vegyes étrendet és a rendszeres testmozgást, így a gombafogyasztás csupán kiegészítő lehet az egészséges életmód részeként.

Recept: Hagyományos csirke leves shiitake gombával:

Hozzávaló 1 személy részére:

1 db csirkecomb

5 fej shiitake gomba

6 szem jujuba

1 csomag ginseng gyökér

fél gerezd fokhagyma

2 szelet friss gyömbér

ízlés szerint só

A gombákat a fenti módon áztatjuk, daraboljuk. a csirét 4 részre vágjuk, majd egy lábasban forró vízben főzni kezdjük. A félig kész hús 15 perc múlva kivesszük, és egy másik edényben a többi hozzávalóval együtt, 1,5 L forró vízben együtt főzzük, kis lángon, kb 40 percig.

Érdemes a levest közben lehabozni. Melegen tálaljuk.

A Távol-Keleti étkezésben és a hagyományos kínai orvoslásban régóta használják a Shiitake gombát, értékes fehérje és poliszacharid tartalma miatt.  

Tápanyag tartalom /100 g
energia: 296 kcal / 1238 kJ
zsír: 0,99 g, ebből telített zsírsav: 0,225 g
szénhidrát: 75,37 g, ebből természetes cukor: 2,21 g
fehérje: 9,58 g
só: 0,033 g
Származási hely:
Kína
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek