Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

anyagcsere
aszalt gyümölcs
Callebaut
chia
csokoládé
cukormentes
curcumin
egészség
Eritrit
esszenciális zsírsav
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
halas étel
hasznos
húsmentes
izület
kakaó
kakaóbab töret
kakaópor
Karácsony
kesudió
kurkuma
Magyarország
mandulabél
Mousse
Nyírfacukor
olajos mag
Omega 3
pekándió
recept
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

A Callebaut csokoládépasztillák a professzionális cukrászat alapkövei, amelyek különböző kakaótartalmuknak (33.6%-tól 80%-ig) köszönhetően más-más felhasználási területen nyújtanak tökéletes eredményt - legyen szó bonbonkészítésről, tortabevonásról vagy dekorációs elemek készítéséről.

A mandulaliszt egy tápláló, gluténmentes alternatíva a hagyományos lisztekhez képest, gazdag fehérjében, rostban és egészséges zsírokban. Sokoldalúan felhasználható sütéshez és főzéshez, például sütemények, kenyerek és panírozás során. Egészségügyi előnyei közé tartozik a szívbarát hatás, a vércukorszint stabilizálása és a fogyást támogató tulajdonságok.

A cukormentes életmódot folytató nők számára a természetes cukorhelyettesítők, mint a nyírfacukor (xilit) és az eritrit, ideális alternatívát kínálnak. Ezek az édesítők nemcsak alacsony kalóriatartalmúak, hanem segíthetnek a vércukorszint stabilizálásában is.

A csokoládékedvelők figyelmébe! Ma egy igazán különleges édességet mutatunk be: a Callbeaut Ruby csokoládé pasztillákat. Ez az egyedülálló termék nem csak ízében, de megjelenésében is lenyűgöző – tökéletes választás azoknak, akik szeretik az exkluzív és innovatív édességeket.

Augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe nemcsak történelmünk, de gasztronómiánk szempontjából is kiemelkedő jelentőségű. A Magyar Cukrász Ipartestület immár 18. alkalommal rendezte meg a "Magyarország Tortája" versenyt, amely idén is izgalmas ízkombinációkkal és innovatív megoldásokkal kápráztatta el a zsűrit és a közönséget egyaránt.

A kakaó világpiaci ára drasztikusan emelkedett az elmúlt időszakban, főként az éghajlatváltozás, munkaerőhiány és növekvő kereslet miatt, ami jelentős hatással van a csokoládéiparra és a fogyasztókra egyaránt.

Az áremelkedés következtében a csokoládé termékek ára várhatóan 10-20%-kal nő, ami megváltoztathatja a fogyasztási szokásokat és luxuscikké teheti a minőségi csokoládét. A helyzet ugyanakkor ösztönözheti az innovációt a fenntartható termelési módszerekben és új technológiákban, ami hosszú távon egy fenntarthatóbb, bár valószínűleg drágább csokoládéipart eredményezhet.

Ez a különleges olajos mag egy igazi kulináris kincs, ami Amerikából származik, mára világszerte elterjedt. 

A pekándió, amelynek tudományos neve Carya illinoinensis, Észak-Amerika déli részéről származik, és az amerikai őshonos diófajták közé tartozik. Különösen a Mississippi völgyében és Texas állam déli részein őshonos.

A csokoládé történetét sokszor, sokan leírták már, többé, kevésbé részletesen.  Milyen érdekességet, különlegességet lehet még megtudni, felfedezni az egyik legfinomabb csemege, a csoki kapcsán?

A mandulaliszt a cukrászat egyik kedvelt alapanyaga. Nem búzából készült liszt, inkább magőrlemény, ami a süteményeknek, tortáknak egyedi, karakteres ízt kölcsönöz. Ez a finomság Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, hiszen nem csak gluténmentes, de tej- és tojásérzékenyekek is fogyaszthatják.