Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Blog bejegyzések a(z) ORAC kategóriában

Összes kategória: antioxidáns (25) | árlista (4) | aszalt szilva (14) | életmód (49) | elindulás (4) | emésztés (32) | Facebook (4) | fejlesztés (24) | fogyás (21) | főzés (7) | ganoderma (2) | ginepp (1) | glikémiás index (12) | gluténmentes (17) | goji (9) | gomba (2) | grillezés (1) | gyulladáscsökkentés (1) | helyi termék (3) | ingyen (6) | ingyenes szállítás (11) | Kecskemét (2) | kén-dioxid (7) | kesudió (1) | kollagén (1) | lenmag (5) | magolaj (6) | nyár (8) | olajos mag (11) | Omega3 (2) | ORAC (1) | paleo (6) | pálinkafőzés (1) | Rain Soul (0) | recept (6) | reggeli (11) | SO2 (3) | szív- és érrendszer (18) | táplálkozás (38) | tartósítás (5) | tartósítószer mentes (15) | Tudatos vásárlás (35) | újdonság (8) | vegán (21) | vitamin (11)

 

Miért? És Mi az az ORAC?

2013-06-01 18:41:52
Miért? És Mi az az ORAC?

Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket. Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat. Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG