Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek
A pogácsa egy igazi ropsz ropsz süti. A szó szoros értelemében is, de alapvetően minden háziasszony becsukott szemmel is elkészíti. Egy kicsit modernebb felfogású receptet olvashatsz alább, de igazán tényelg ez sem nehéz.
A mentes is lehet finom, sőt! Mostanában itthon, mi magunk is sokat kísérletezünk a magzsola alapanyagaival. Kekeszet sütne nem nagy művészet, de azért le is lehet tolni alaposan. A liszt nélküli tészták azért tapasztalatot igényelnek - és sok sok türelmet.
Nagyon lényeges, hogy egy új év jól kezdődjön. Jó alvás, lusta reggel, vagy délelőtt - és a lencsefőzelék! Ez a tuti, kipróbált étel mindig jól esik, nem csak január elsején. A titok a mustárban rejtőzik.
Néhány tuti alapnayaggal gyorsan elkészíthető ez a házi édesség. Valószínűleg nálad is megtalálható ehhez minden, és mint minden recept, ez is persze szabadon variálható.
Mindössze fél óra alatt összeállítható ez a kissé savanykás ízvilágú leves. Remelül passzol a karácsonyi ízekhez, ellenpontozza asok édességet. Többfajta gyümölcsből is összeállítható.
Miért ne lehetne Karácsonykor is a gyereke kedvence az asztalon? Igaz, kb. másfél óra az elkészítése, de garantáltan sikert arat a családtagok között.
Bevallom, én szeretem az ázsiai konyha ízeit. Jól variálható, számunkra is ismerős, mégis egzotikus íze kicsit fel tudják dobni a hagyományos ételekből álló mindennapjainkat.
A püspökkenyér inább süteméyn, mint kenyér. EZ a recept pedig inkább kenyér, mint sütemény. Nme nagy fejtörés, különleges, finom termék a végeredmény, süsd meg te is. Kelesztéssel együtt kb. 1 óra az elkészítési idő.
Szörbet, sörbet, szorbet, sorbetto, serbet, sherbet - olyan, mint a fagyi, de mégsem az. Télen nyáron finom, készítsd el te is.
Egy óra alatt készíthető el ez az összeállítás, de érdemes vele kísérletezni. Egyedi ízvilágú, finoman fűszeres, lágy, mégis pikáns. A merészebbek a fűszerek arányaival is játszhatnak. Persze, friss fűszernövények felhasználásával az igazi.
Igazán friss bazsalikommal a legfinomabb, de ha ez nincs kéznél, akár a szárított változatot is használhatjuk. a titok a fenyőmagban van, de érdemes esetleg kipróbálni a jóval olcsóbb napraforgómaggal is.
A fűszeres sütemények igazi különlegességek, kicsit csiklandozzák érzékszerveinket. Különösen jól passzolnak a kávéhoz, vagy akár a teához is, érdemes ezekkel is megkóstolni, kényeztetni magunkat vele.