blog
Míg Braziliában lekvárt és szörpöt is készítenek belőle, a magyar viszonyok között nem kell, hogy elszaladjon velünk a ló. De hogyan lehet a kesudiót úgy beemelni a hétköznapi ételeinkbe, táplálkozásunkba, hogy élvezhessük minden természetes előnyét?
A kesudió az egyik legkedveltebb olajos magok közé tartozik - nem véletlenül. Nem csak egészséges, de finom is, ami - valljuk be - ritka együttállás! Ebben a cikkben a kesudió gazdag tápanyag tartalmát vesszük jobban szemügyre! Sokan a magas természetes zsírtartalom és fogyás között ellentétet feltételeznek - pedig ez nem feltétlenül igaz!
A chia mag nagyon gazdag rostokban. Ha bő folyadékkal fogyasztjuk, elveszi étvágyunkat. Ezáltal meghosszabbítja jóllakottsági értéküket, lassítja az emésztést és késlelteti a glükóz felszabadulását a vérben. Röviden: a magvak segítik a szervezet anyagcseréjét, és megállítják az étkezés utáni sóvárgást, mindkettő kulcsfontosságú a fogyásban és a fogyásban.
A chia magok reneszánszukat élik. Az apró, dél-amerikai "superfood" számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mégis szem előtt tartani néhány alapszabályt:
Ugye érdekes, hogy 20 éves korunk körül szinte bármit ehettem, az jobban hasznosult, több energiám volt, és kevésbé voltam hízékony, mint később? Mi lehet ennek az egészségügyi oka, különösen a folyamatos súlygyarapodás egészségügyi kockázatai szempontjából? Ebben az írásomban ezt fejtegetem, és szerintem, nagyon is lényeges pontokra próbálok rávilágítani.
A chia magról mindenki hallott már, Ön is bizonyára jól ismeri ezeket a kis fekete magocskákat. Talán a mostani cikkben van néhány olyan mondat, ami hasznos lehet.