Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

aszalt gyümölcs
Callebaut
csokoládé
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Míg Braziliában lekvárt és szörpöt is készítenek belőle, a magyar viszonyok között nem kell, hogy elszaladjon velünk a ló. De hogyan lehet a kesudiót úgy beemelni a hétköznapi ételeinkbe, táplálkozásunkba, hogy élvezhessük minden természetes előnyét?

A kesudió az egyik legkedveltebb olajos magok közé tartozik - nem véletlenül. Nem csak egészséges, de finom is, ami - valljuk be - ritka együttállás! Ebben a cikkben a kesudió gazdag tápanyag tartalmát vesszük jobban szemügyre! Sokan a magas természetes zsírtartalom és fogyás között ellentétet feltételeznek - pedig ez nem feltétlenül igaz!

A chia mag nagyon gazdag rostokban. Ha bő folyadékkal fogyasztjuk, elveszi étvágyunkat. Ezáltal meghosszabbítja jóllakottsági értéküket, lassítja az emésztést és késlelteti a glükóz felszabadulását a vérben. Röviden: a magvak segítik a szervezet anyagcseréjét, és megállítják az étkezés utáni sóvárgást, mindkettő kulcsfontosságú a fogyásban és a fogyásban.

A chia magok reneszánszukat élik. Az apró, dél-amerikai "superfood" számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mégis szem előtt tartani néhány alapszabályt:

Ugye érdekes, hogy 20 éves korunk körül szinte bármit ehettem, az jobban hasznosult, több energiám volt, és kevésbé voltam hízékony, mint később? Mi lehet ennek az egészségügyi oka, különösen a folyamatos súlygyarapodás egészségügyi kockázatai szempontjából? Ebben az írásomban ezt fejtegetem, és szerintem, nagyon is lényeges pontokra próbálok rávilágítani.

A chia magról mindenki hallott már, Ön is bizonyára jól ismeri ezeket a kis fekete magocskákat. Talán a mostani cikkben van néhány olyan mondat, ami hasznos lehet.