blog
Ugye érdekes, hogy 20 éves korunk körül szinte bármit ehettem, az jobban hasznosult, több energiám volt, és kevésbé voltam hízékony, mint később? Mi lehet ennek az egészségügyi oka, különösen a folyamatos súlygyarapodás egészségügyi kockázatai szempontjából? Ebben az írásomban ezt fejtegetem, és szerintem, nagyon is lényeges pontokra próbálok rávilágítani.
Néha még a legtapasztalatabbak is tanulhatnak újat, vagy kaphatnak hasznos információt. Két, jól áttekinthető táblázatot szeretnék most megmutatni:
Elgondolkodott már azon, hogy testünk ez az összetett "gépezet" miből nyeri a működéséhez szükséges energiát? Miben más a mozgásszervi energiafelvétel, és az agy munkája? Mikor kezdi lebontani a zsírtartalékokat? Mi élvez elsőbbséget? Erről szól ez a bejegyzésünk:
Egy új recept kidolgozása izgalmas, és buktatókkal szegélyezett folyamat. Nem baj, a végére, ha megvan a kitartás, megszületik - valami új, finom, és ehető dolog, az emberiség ősi tápláléka újraértelmezve.
Nem csak a nyári időszakban kényeztet el bennünket a természet ajándékokkal. Ősszel is szezonja van az egészséges, roppanós zöldségekenek, és gyümölcsöknek. Ezekből válogattunk néhányat, receptötletekkel kiegészítve:
Egy zseniális magyar találmány, amely nem eléggé ismert, fel nem fedezett, pedig kb. 1.000.000 ember életminőségét tehetné jobb - csak Magyarországon.
Mi a különbség a liszt és a nem liszt, vagy pl. a magörlemények között? Mi számít finomlisztnek? Milyen tulajdonságai vannak ezeknek - és egyáltalán, hogyan fogjuk hozzá ezekből bármit is sütni?
Lássuk csak, meggyleves, meggyes pite, meggyes rétes, meggyes piskóta, tortadíszítés meggyel, lúdláb torta, meggyfagyi, meggyes-mákos, bögrés-meggyes süti - hiretlen csak ezek jutnak eszembe róla, pedig frissen,a fáról leszedve ideális nyári "csodagyógyszer" - helyesebben, gyógyszer helyettesítő.
Főtt rizs. Egészséges? Egészségtelen? Gluténmentes, az biztos. De minnyit ehetünk belőle, és miért a barna rizs ezekből a legjobb? Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszolni ebben a cikkünkben:
Te szereted a főtt rizst?
Az aszalt szilva hatása a szervezetre. Szilvás gombóc, szilvalekvár, szilvás derelye, aszalt szilvával töltött pulykatekercs, szilvás lepény... csak néhány, a legnépszerűbb szilvás ételekből. Az alma mellett legnépszerűbb gyümölcsünkről, és pozitív hatásairól szól ez a bejegyzés.
Az emberi szervezet számára legnagyobb mennyiségben szükséges vitaminról írok az alábbiakban. Felfedezése és tudatos használata forradalmasította a gyógyítást, és sok ezer ember életét mentette meg.