Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

aszalt gyümölcs
Callebaut
csokoládé
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Low carb high fat - Szép új világ? Több féle táplálkoz ási irányzattal találkozhatom, ha egy kicsit is keresek a neten. Főleg, a cukorbetegségben szenvedőkne ajánlott ez diéta, amiben sok zsírt is ehetek (?)

Jó lenne, ha minden termékünket környezetbarát, visszaforgatható, újrahasznosítható csomagolásban juttatnánk el Önhöz. Lehetőleg nem használjuk ehhez állati összetevőt (pl. enyv a ragasztáshoz), az se baj, ha jól néz ki, és könnyű, és nem törik. Kb. "csek" ezeket kell összehangolnunk. 

De jó lenne, ha csak rágondolnék, hogy ma gyorsabbra kapcsolnám az ételek feldolgozási sebességét szervezetemben, és jó nagyot ennék - büntetlenül. Sajnos, az anyagcsere sebeesége nem működik gondolati úton.

Ugye érdekes, hogy 20 éves korunk körül szinte bármit ehettem, az jobban hasznosult, több energiám volt, és kevésbé voltam hízékony, mint később? Mi lehet ennek az egészségügyi oka, különösen a folyamatos súlygyarapodás egészségügyi kockázatai szempontjából? Ebben az írásomban ezt fejtegetem, és szerintem, nagyon is lényeges pontokra próbálok rávilágítani.

Néha még a legtapasztalatabbak is tanulhatnak újat, vagy kaphatnak hasznos információt. Két, jól áttekinthető táblázatot szeretnék most megmutatni:

Elgondolkodott már azon, hogy testünk ez az összetett "gépezet" miből nyeri a működéséhez szükséges energiát? Miben más a mozgásszervi energiafelvétel, és az agy munkája? Mikor kezdi lebontani a zsírtartalékokat? Mi élvez elsőbbséget? Erről szól ez a bejegyzésünk:

Egy új recept kidolgozása izgalmas, és buktatókkal szegélyezett folyamat. Nem baj, a végére, ha megvan a kitartás, megszületik - valami új, finom, és ehető dolog, az emberiség ősi tápláléka újraértelmezve.

Nem csak a nyári időszakban kényeztet el bennünket a természet ajándékokkal. Ősszel is szezonja van az egészséges, roppanós zöldségekenek, és gyümölcsöknek. Ezekből válogattunk néhányat, receptötletekkel kiegészítve:

Egy zseniális magyar találmány, amely nem eléggé ismert, fel nem fedezett, pedig kb. 1.000.000 ember életminőségét tehetné jobb - csak Magyarországon.

Mi a különbség a liszt és a nem liszt, vagy pl. a magörlemények között? Mi számít finomlisztnek? Milyen tulajdonságai vannak ezeknek - és egyáltalán, hogyan fogjuk hozzá ezekből bármit is sütni?

Lássuk csak, meggyleves, meggyes pite, meggyes rétes, meggyes piskóta, tortadíszítés meggyel, lúdláb torta, meggyfagyi, meggyes-mákos, bögrés-meggyes süti - hiretlen csak ezek jutnak eszembe róla, pedig frissen,a fáról leszedve ideális nyári "csodagyógyszer" - helyesebben, gyógyszer helyettesítő. 

Főtt rizs. Egészséges? Egészségtelen? Gluténmentes, az biztos. De minnyit ehetünk belőle, és miért a barna rizs ezekből a legjobb? Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszolni ebben a cikkünkben:

Te szereted a főtt rizst?