Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

aszalt gyümölcs
Callebaut
csokoládé
cukormentes
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Minden élettannal foglalkozó szakember tisztában van azzal, hogy az élő rendszerek működésében a magnéziumnak  elvitathatatlanul nagy szerepe van.

Bár az 1930-as évektől ismert, hogy az omega-3 zsírsavak a normális növekedéshez és az egészséghez feltétlenül szükségesek, de ennek tudatos használata csak az utóbbi pár évben nőtt meg jelentősen. Lenmagolaj, a superfood!

A 2000-es évekig makacsul tartotta magát az állítás, miszerint nem a cukor nem felelős a cukorbetegség, vagy a daganatos betegségek kialakulásáért. A egyre döbbenetesebb adatok azonban mindenképpen azt mutatták, hogy ez a megállapítás nem tartható tovább.

A chia magok reneszánszukat élik. Az apró, dél-amerikai "superfood" számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mégis szem előtt tartani néhány alapszabályt:

A  pörkölt földimogyoró hatása sokakat érdekelhet. Ez valóban egy méltán népszerű magocska. Szinte mindenki szereti, gyermek, felnőtt egyaránt. Olajos mag, tehát magas a zsírtartalma - ez viszont jótékony hatású szervezetünknek.

Terjedőben egy nagyon klassz új irányzat: kevesebb csomagolás, kevesebb eldobott műanyagzacskó, szatyor, kevesebb szemét, nagyobb tisztaság. Ebben a cikkben ennek szeretnék egy kicsit a mélyére nézni.

Az utóbbi néhány évben jelentősen megszaporodtak az üzletek polcain a különböző, speciális diétát támogató termékek.  Leginkább a gluténmentes és a  laktózmentes, élelmiszerek választéka növekedett meg hihetetlen mértékben.

Minden elérhető propaganda a tej és tejtermékek fogyasztására bíztat kicsit és nagyot. Itt rögtön le kell szögezni, hogy alapvetően a tehéntejről van szó, egyéb tejek összetétele komoly eltérést mutat, de fogyasztásuk a tehéntej mennyiségének elhanyagolható töredéke csupán.

Az olajos magvak, röviden olyan növényi termések, melyeknek ehető belső magrészét kemény burok és/ vagy héjrész veszi körül. A mogyoró, a dió és mandula csonthéjas termés. Az olajos magvak palettája széles. Ismertebb magvak: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió,pekandió, pisztácia, de ide sorolható például a mák és a szezámmag is.

Cukor. Szeretem, és utálom. Egyszerre. .-) Egyszer, ha eljön a váltás ideje, kicsit másképpen gondolok rá. De a cukorhelyettesítőket is szokni kell, főleg az adagolást, édsítőhatást. Eza  blog erről (is) szól:

Finomat, vagy egészségeset? Sokat vagy kevesebbet? Örök kérdések. Most éppen a köretek egyik fontos tulajjdonságát veszem górcső alá. De egyáltalán, mi is az a glikémiás index?

A vitaminok fontosak. Nagyon fontosak. Valóban, ennyire silány a táplálkozásunk, hogy ezzzel lehetetlen elegendő mennyiséget bevinnünk? És mi a helyzet az életkorral, túlsúllyal, vagy a fokozottabb fizikai terheléssel?