Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

aszalt gyümölcs
Callebaut
csokoládé
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Ez a különleges olajos mag egy igazi kulináris kincs, ami Amerikából származik, mára világszerte elterjedt. 

A pekándió, amelynek tudományos neve Carya illinoinensis, Észak-Amerika déli részéről származik, és az amerikai őshonos diófajták közé tartozik. Különösen a Mississippi völgyében és Texas állam déli részein őshonos.

A mandula egy rendkívül népszerű és sokoldalúan felhasználható olajos mag, amely több, lényeges egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag tápanyagforrás, így a kiegyensúlyozott étrend fontos részét képezheti. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az édes mandulabél  jelentőségét, felhasználási módjait és az egészségre gyakorolt hatásait.

A fenyőmag, ez a kicsi, de értékes tápanyagokkal teli magot sokan csak pesto alapanyagként ismerik, pedig ennél sokkal többre képes! A fenyőmag számos egészségügyi előnyt kínál, és sokféle módon felhasználható a konyhában is. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a fenyőmag előnyeit, bemutatunk néhány finom és egyszerűen elkészíthető ételreceptet, valamint hasznos tippeket és trükköket is megosztunk a fenyőmagokkal kapcsolatban.

Törökmogyoró. Már a "mogyoró" szó is török eredetű, akárcsak az alma, alma, gyümölcs, kuvasz, komondor stb. Szóval, elég réven velünk van ez a finom magocska. A Fekete-tenger környékén már időszámításunk előtt ismerték; a legfontosabb termőhelye ma is Törökország, de a magyar talajon is jól megél. Előző blogbejegyzésünkben az édes és a keserű manduláról írtam, olvastad már?