Miért jó a teljes kiőrlésű spagetti tészta (olaszul integrale)?
Egészségesebb, teljesebb alapanyag. Mivel a durumliszt eleve egy nagyobb szemcsézetű lisztféle, így az emberi emésztőrendszer nehezebben fér hozzá a gluténtartalomhoz -azaz, kevésbé hizlal.
A fentiekhez kapcsolódóan, lassabb a felszívódása, tehát alacsonyabb a glikémiás indexe is.
a teljesen fehér liszthez képest a maghéj, és a csíra is bele van darálva, tehát több benne az értékes növényi rész.
magasabb az A-, -E C-vitamin tartalma, bár ezek nagy része a főzés során elbomlik
- vitathatatlanul magasabb a rosttartalma
- nagyobb a fehérjetartalma
- jobban „szaporít”, gyorsabban megfő
Ha Ön nem gluténérzékeny, és szereti az egészséges alapanyagokat, szerintem érdemes megpróbálnia ezt a finom, teljes kiőrlésű olasz durumtésztát, spagetti változatban is.
Olvasta már ezzel a témával kapcsolatos blogbejegyzésünket? :-)
Tárolási javaslat: a felhasználásig napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tartandó.
Allergén információ: glutént tartalmaz! A termék nyomokban tojást tartalmazhat!
Származási hely: Cseh Köztársaság
Elkészítési javaslat: tedd a tésztát sós, forrásban lévő vízbe (lehetőleg a sót csak a forráspont elérésekor szórd bele a vízbe!) 1L vízhez 100 g tészta ajánlott. adj hozzá egy evőkanál olajat, Gyakori kevergetés mellett az újraforrástól számított 7-9 percig főzd, majd szűrd le, és máris tálalható!
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
energia: 1462 kj/346 kcal
zsír: 2,9 g, ebből telített: 0,5 g
szénhidrát: 61 g, ebből cukor: 3,4 g
rost: 6 g
fehérje: 14 g
só: 0,04 g