Univer mustár E-mentes
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora... Tovább
Magyarország piacvezető mustárja. Krémes állagának, finom ízének köszönhetően tett szert ekkora népszerűségre. Ez a mustár az egyik első a hazai mustárpiacon, mely nem tartalmaz tartósítószert. Az E-szám mentes termékek grafikáján megjelenő zöld jelzés garantálja, hogy kedvenc mustárja mentes minden E jelzésű adalékanyagtól.
Elnevezése a latin mustum ardens kifejezésből származik, amely égő mustot jelent. Az ókorban az őrölt magvakat szőlőmusttal keverték. A mustárnak két fajtája van növénytanilag. A mustármag gömbölyű, sima felületű, sárgás fehér színű. Hentes árúk, savanyúságok, és pácolt halkészítmények ízesítésére is használják, de főleg étkezési mustár alapanyagául szolgál. A fehér mustár halvány , homokszínű magvai nagyobbak, mint a barna mustáré.
Egyik változata a keleti mustár, amelyet a japán konyha használ ízesítőként. A barna mustár íz kesernyés, csípős és aromás. Kezdetben a mustár házilag készült: mozsárban összetörték a magvakat, és ecettel, néha mézzel és fűszerekkel keverték. A mustárkrémek készítéséhez fehér vagy barna mustármagot vagy azok különböző arányú keverékét használják fel.
Ez az alap, és az ízesítőanyagok : ecet, só, étolaj, cukor, méz, különféle fűszerek adják meg egy-egy fajta jellegzetes ízét. Leggyakrabban a zöldessárga vagy sárgásbarna színű, sűrűn folyó, kellemesen savanykás ízű, jellegzetesen fűszeres, csípős aromájú. Az asztali mustárnak nevezett készítmények többségükben fehér mustármagból, barna mustármag és ízesítő, színező anyagok hozzáadásával készülnek.
A kutatók már régóta tudják, hogy a mustár átható csípőssége oldja a légutak falára rakódott nyálkát, és megkönnyíti a légzést, amikor megfázunk vagy elkapjuk influenzát. Sokoldalú konyhai szerepe mellett a mustárról az is kiderült, hogy több, mint egyszerű hangulatjavító orvosság.
Jól illik hozzá a méz, a fokhagyma, a bazsalikom, mehet bele pár szem koriandermag és érdemes fűszeres, ízesített ecetekkel és olajokkal is kísérletezni. Arra érdemes figyelni, hogy a mustárnak pár napot, akár heteket kell érnie, hogy elérje a megfelelő ízt. Ha nem bírják a csípőset, akkor a kész mustárt forralják fel és el is szállt az ereje.
Összetevők: ivóvíz, ételecet, mustármag, cukor, étkezési só, fűszerek
Allergén anyag. mustár
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
energia: 478 kJ/117 kcal
zsír: 5 g, ebből telített: 0,3 g
szénhidrát: 10 g, ebből cukor: 6 g
élelmi rost: 2,5 g
fehérje: 4,5 g
só: 2 g
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi Univer mustár, E-mentes higiénikus csomagolásban Magyarország egész területére. Univer mustár, E-mentes, 427 Ft-tól. magzsola
energia: 478 kJ/117 kcal
zsír: 5 g, ebből telített: 0,3 g
szénhidrát: 10 g, ebből cukor: 6 g
élelmi rost: 2,5 g
fehérje: 4,5 g
só: 2 g
Vásárlóink írták a(z) Univer mustár E-mentes termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Univer mustár E-mentes mellé:


