Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek
Néhány hete kapható webáruházunkban a pekándió. Amikor a leírásához keretem anyagot, találkoztam azzal ténnyel, hogy ez az amerikai nemzet sütemény.
Nekem mindig gondolt okoz, hogy vendégvárásra milyen egyszerű, de mégis különleges előételt készítsek. Íme itt egy tökéletes megoldás erre: egy igazi, főzés nélküli nyers csemege.
Ez egy "hibrid" étel. Önmagában is egytálétel, de köretként is megállja a helyét a húsevőknél. Színes, jókedvű, arra csábít, hogy még egy kanállal szedj belőle. A rizs miatt van benne szénhidrát, a zöldségek jól ellensúlyozzák ezt.
Hús nélkül, glutén nélkül - és mégis, finoman ételt készíteni, sütni, nem is olyan nagy ördöngősség - csak el kell kezdeni, mint ezt a kölesfasirtot is.
Érdekes a sütemények világa. Mikor azt hisz az ember, hogy minden megkóstolt már ebből a kategóriából, mindig érhetik újabb meglepetések. Ez egy 20 éves recept, kipróbált, többször is elkészített, én jó szívvel ajánlom:
Almás pite: hmmm, ezt mindenki szereti. Az ősz ízeit is belecsempésztük ebbe a receptbe, kicsit felturbózva, aktualizálva az eredeti elkészítési módot.
Brassói aprópecsenye némileg felturbózva. Gyermekkorunk klasszikus "magyaros" fogása. Nevének nem sok köze van Brassóhoz, de ez több elnevezésre is igaz. Lássuk a receptet:
A piláf egy igazi balkáni étel. Alapja a bulgur, és készíthető hússal hús nélkül, több, vagy kevesebb paradicsommal is.
A gyümölcskocsonya hazákban kicsit mellőzött édesség, pedig egészséges, és finom is, emellett a szemet is gyönyörködteti.
Ez egy glutén- és tojás, és húsmentes nyári egytál étel recept. Néhány egyszerű összetevőből, rövid idő alatt
finom ebédet, vagy vacsorát készíthetünk.
Jégkrém gyümölcsökből, tej és cukor nélkül
Ez is egy egyszerű, gyors desszert, ráadásul, nagyon jól mutat.
Családi, baráti ebédek, vacsorák záróakkordjaként - pont tökéletes.