Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Chia magok 400 g
Chia magok 400 g
1 599 Ft 
1 399 Ft
13

Chia magok 400 g

Chia magok 400 g
Chia magok 400 g
Chia magok 400 g
Chia magok 400 g
Összetétel
100% fekete chia magok

A chia mag a "Salvia hispanica" (azték zsálya) nevű növény ehető termése, jelentése "olajos". A Dél-Amerikából származó cserjeféle a sivatagos-félsivatagos klímát kedveli, a kontinens ősi kultúráinak is népszerű "étrendkiegészítője" volt. A mentával távoli rokon növény az amaránt és a quinoa mellett egy újabb "szuperélelmiszer", mivel - a svájci bicskához hasonlóan - nagyon sokoldalú.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.19
Gyártó
magzsola
Raktáron
1 599 Ft 
1 399 Ft
Egységár: 3 498 Ft/kg
Kezdete: 2024.04.10   Vége: 2024.05.05
Kedvezmény 13
Megtakarítás 200 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Részletek

chia magok "Salvia hispanica" (aztékzsálya magja) nevű növény ehető termése, jelentése "olajos". A Mexikóból és Dél-Amerikából származó cserjeféle a sivatagos-félsivatagos klímát kedveli, a kontinens ősi kultúráinak is népszerű "étrendkiegészítője" volt. A mentával távoli rokon növény az amaránt és a quinoa mellett egy újabb "szuperélelmiszer", mivel - a svájci bicskához hasonlóan - nagyon sokoldalú, és számos, az alábbiakban ismertetett, jótékony, és adaptív hatása van.

Melyek kiemelkedő tulajdonságai, hatásai, ami miatt ennyire felkapott lett?

Számos előnyös tulajdonsága közül kiemelkedő kiegyensúlyozott Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavak 1:3 aránya. Ezeket az emberi szervezet nem képes előállítani, így ezeket külső forrásból kell bevinni.

Elsősorban az esszenciális, többszörösen telítetlen alfa-linolénsav található a magokban, ezekből a szervezetben hosszú szénláncú, különleges zsírsavak, EPA és DHA képződnek. Ezek a zsírsavak gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkeznek. Az omega-3-zsírsavak arról is ismertek, hogy pozitívan befolyásolják a vérzsír értékeket.

Miért fontos ez? Ezek az esszenciális zsírsavak közismertek, főleg halakból (pl. hering, a tonhal, a makréla és a szardínia) juthatunk hozzá. Kevésbé ismert tény az, hogy ezek csak egy bizonyos összetételben hasznosulnak az emberi szervezetben. Ráadásul, aki vega, vagy allergiás, az is ezen mag révén hozzájuthat ehhez a fontos összetevőhöz.  

Az 1990-es évek orvosi kutatásai alapján arra jutottak, hogy érdemes az Omega-3 zsírsavak fogyasztását növelni a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák, a depresszió megelőzése érdekében, így az újra felfedezett dél-amerikai magvak újra jelentős szerepet kaptak a táplálkozásban.

chia mag, azték zsálya, csia mag árak, vásárlás, rendelés - magzsola.hu

chia mag ár, 

Összefoglaló cikkünk az olajos magvakról, és előnyeikről.

A vér koleszterinszintjét is optimálisan szabályozza, nagy mennyiségű vízfelszívó hatása nagyon magas rosttartalma miatt pedig jó hatással van az emésztésre, megszünteti a gyomorpanaszok egy részét, kalóriatartalma pedig elhanyagolható.

Nagy mennyiségű, természetes, és teljes értékű növényi fehérje tartalma miatt javasolt fogyasztása sportolóknak, megterhelő fizikai munkát végzőknek, és kismamáknak is, és bizonyos diétákba is beépíthető.

Teljes mértékben gluténmentes, növeli az állóképességet, szabályozza a vércukorszintet, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal segít a testsúly csökkentésében. Napjainkban újra felfedezve, fénykorát éli, sokan ezért “superfood”-nak, vagy “új élelmiszernek” is nevezik. Egész évben ajánlott, de az őszi-téli időszakban, amikor kevesebb friss gyümölcshöz, zöldséghez jutunk hozzá, kiemelten fontos.

Íze szinte semleges, így kenyérfélékbe, süteményekbe, vagy ezekre szórva is használható, valamint a reggeli müzlik, pelyhek kiegészítője is lehet.

Mire jó a chia mag?

A kiemelkedően magas ( 34%-a!! ) rosttartalma révén támogatja az emésztést, és a tápcsatornában megdagadva hosszas teltségérzetet biztosít, így csökkentve az étvágyat. Az élelmi rostok növelik a széklet tömegét, ezzel javítva a bélperisztaltikát, így hozzájárulnak a salakanyagok távozásához, megfelelő rostbevitel mellett csökken a székrekedés kialakulásának esélye, tehát támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését. A vízbe áztatott magok gélt képeznek. Tudni kell, hogy ha élelmi rostot fogyaszt, amellett kiemelten fontos odafigyelni a folyadékfogyasztásra. Ha a rostok mellé nem iszik nagy mennyiségű vizet,, annak székrekedés, súlyos esetben akár bélelzáródás is lehet a következménye. Azaz, túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákhoz vezethet. A magvak a belekben eredeti térfogatának akár 12 x -esére is megdagadhat. Egy evőkanál mag mellé a szokásos napi folyadék bevitelén felül legalább plusz 1-2 L vizet kell fogyasztani, de jobb, ha ennél többet iszik. A kis magok mint élelmi rostforrás az emésztőrendszer működését támogatják és kedvező hatással vannak a bélflóra jótékony baktériumaira is.

chia puding, emésztés, rost, superfood, salvia, glikémiás index - magzsola.hu

Optimális adagja nagyjából 4 evőkanál.

Ez nem csodaszer, de:

 Glikémiás indexe alacsony, 2.5 így diabéteszben szenvedők, cukorbetegek is fogyaszthatják.

 2 x annyi proteint tartalmaz, mint bármely más gabonafélének

 5 x több kalciumot tartalmaz, mint a tej

 2 x-több káliumot tartalmaz, mint a banán

 3 x nagyobb az antioxidáns ereje, mint az áfonyának

 3 x több vasat tartalmaz, mint a spenót

Gazdag niacinban, tartalmaz thiamint, cinket, foszfort, kalciumot és mangánt, és antioxidáns hatása is jelentős, így lassítja az öregedést.

Hol kapható? Vásárlás? Rendeld meg most oldalunkról, kedvező áron!

Eredményesen alkalmazható:

Pajzsmirigy problémák, Cukorbetegség, Hypoglykémia, Gyomorégés, Reflux betegség esetén, valamint a koleszterinszint-csökkentésére.

Fertőtlenítő hatású, a láz csillapítására is alkalmas. A magkását borogatásként fertőzésekre alkalmazzák. A magok a szemek tisztítására is használhatók. A szemre rakva, serkenti a könnytermelést, közben a fertőzést, gyulladást  is csökkenti.

Összetevők: 100% chia mag

És egy szuper recept, a végére:

Gyümölcsös "csia" puding

Hozzávalók:

•    100 g friss, vagy aszalt gyümölcs

•    150 ml (mandula)tej

•    125 ml (kókusz)tej

•    28 g chia mag

•    1 púpozott evőkanál kókuszreszelék

    eritrit, vagy nyírfacukor növényi édesítő

Kockázd fel a gyümölcsöket, mérd ki a tejet, és a magokat. Mindent alaposan keverj össze. Ízlés szerint adj hozzá eritritet és kókuszreszeléket. 2-4 órára tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a magok megduzzadjanak. Tálalásnál szórj a tetejére még egy kis áfonyát.

chia mag ár, chia mag online megrendelés, vásárlás - magzsola.hu

Nedvesség-tartalom legfeljebb: 8% (m/m)

Tisztaság legalább: 99,50%

Idegen anyagokat, kártevőket, vagy azok maradványait nem tartalmaz a termék!

Jelenlévő allergén anyagok felsorolása a termékben: Dióféléket és szezámmagot nyomokban tartalmazhat.

Származási hely: Argentína

Tápanyag-és energiatartalom 100 g termékben:

Energia: 486 kcal

Fehérje: 16,54 g

Szénhidrát: 42,12 g

Zsír: 30,8 g

ebből telített 3,2 g

Élelmi rost: 34,4 g

Só: <0,1 g

OMEGA 3: 17752 mg, OMEGA 6: 5785 mg

Folsav (B9-vitamin): 49 mikrogramm

Niacin (B3-vitamin):8,83 mikrogramm

Riboflavin(B2-vitamin): 0,17 mg

A-vitamin: 54 mikrogramm

E-vitamin: 0,5 mg

Nátrium: 16 mg

Kálium: 401 mg

Kálcium: 631 mg

Réz: 0,924 mg

Vas: 7,372 mg

Magnézium: 335 mg

Mangán: 2,723 mg

Foszfor: 860 mg

Szelén: 55 mikrogramm

Cink: 4,58 mg

Kémiai információk:

Aflatoxin B1 2 ?g/kg

Aflatoxin B1+B2+G1+G2 4 ?g/kg

Chia magok, magzsola.hu

Figyelem!

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására, kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlapon lévő információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

A forrás anyagok az internetről vannak összegyűjtve.

Hasonló, ajánlott termékeink: Goji bogyó, lenmag, útifű maghéj

IGAZOLT VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK: 

Most építettük be az étkezésünkbe ezt a magot. Reggel aludtejbe keverve fogyasztjuk, amihez darált olajos magvakat rakunk. Őrölve és egészben is fogyasztjuk. Jó döntést hoztunk, hogy kipróbáltuk, kedvező az élettani hatása."

" Puding készítéshez, tojásmentes palacsinta készítéshez használom, nagyon könnyen, érthetően működik. "

Nagyon szép fényű, egészséges chia magok, rántott húsok bundájába rendkívül finom, de a reggeli müzli mellé sem hiányozhat. "

A kenyérsütéshez , pudingokba szoktam használni.Jó a minősége."

" Nagyon jó minőség, soha nem csalódtam a MAGZSOLA termékeiben. Csak ajanlani tudom."

" Őrölve fogyasztom, így jobban tudnak hasznosulni a benne lévő tápanyagok. Nemcsak egészséges, hanem finom is."

" Rendkívül gazdaságos, egészséges termék ,müzliben ,kenyérre, bármire szórva, nem erős íz, de finoman érezhető, csak ajánlani tudom!"

minden reggel teszek a zabhoz, a kislányom is szívesen eszi"

Tápanyagtartalom / 100g
Energia: 486 kcal Fehérje: 16,54 g Szénhidrát: 42,12 g Zsír: 30,8 g ebből telített 3,2 g Élelmi rost: 34,4 g Só: <0,1 g OMEGA 3: 17752 mg, OMEGA 6: 5785 mg
Súly
400 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.8 (110 vélemény)
(102)
(3)
(1)
(1)
(3)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Király Mónika
2022.10.22
Most vásároltam először az oldalon, de csak azt tudom mondani, hogy nem utoljára.
Kedves, figyelmes, előzékeny munkatárs és kiváló minőség, és ehhez jön még a kedvező ár, ami nem utolsó szempont. Nagyon köszönök mindent! :-)
Előnyök: Gyors, pontos, jó minőség.
Hátrányok: Nem találtam ilyet!
Boros Anikó
2015.05.05
Nemrég megajándékoztam magam ezzel a csoda maggal. Natúr joghurtba kevertem egy kiskanálnyit chia magból,és 3-4 ek. zabpehellyel együtt. 20-30 perc után mindkét hozzávaló megszívja magát nedvességgel és megpuhul. Nagyon finom ízletes reggeli.
Nagy Zsuzsánna
2015.10.11
Többször megvásároltam a terméket. Egyenletesen jó a minősége. Joghurtba téve fogyasztottuk.
Korpásné Melinda
2015.11.12
Epres chia pudingot csináltam belőle először, isteni lett!!! Nyer sütik töltelékének sűrítéséhez is kiváló. Holnap megy a nyers sütőtökös pitébe :-)
Fábián Dániel
2015.12.04
Most próbáltam először a terméket és nagyon jól használható sűrítésre. Igazából semmi íze nincs igy nem befolyásolja az ételek izét.
Hasonló termékek