Tudta, hogy a himalaya só több, mint 80 ásványi anyagot is tartalmaz? Ez az egyetlen lúgosító hatású só is, melyet a Föld legmagasabb hegyéből, 400-500 mélyről, kézi munkával bányásznak. A hagyományos finom só, mely a nátriumon és kloridon kívül mást nem tartalmaz, és manapság egyre többet lehet olvasni esetleges káros hatásairól is. Persze, itt is szükséges a jó értelembe vett egyensúly megtartása, az életben minden ezen múlik. A túl kevés nátrium-klorid hosszútávon nem tesz jót az emberi szervezetnek. Ezt talán azzal lehet fokozni, hogy káliumozott sót viszünk be, ami kifejezetten kártékony hatású.
A Himalaya só, csakúgy, mint a szódabikarbóna, egy igazi "svájci bicska", nagyon sok mindenre jó, ráadásul, kifejezetten olcsó az ára. Főleg, ha pl. a gyógyszertárakban kapható, patikai változatra gondolunk.
Elsősorban főzéshez, sütéshez, ízesítéshez használjuk, de fürdéshez, megfázás esetén forró vizes belélegzéshez, esetleg meleg borogatáshoz, szappanban használva hidratáló hatású, izzadsággátló, sópárnaként izületi és izomfájdalmakra is javallott.
A fentieken tartósan fogyasztva stabilizálja a vérnyomást, és a vércukorszintet, salaktalanít, javítja a felszívódást, segít bizonyos alvászavarokon, stresszoldó hatású, erősíti a csontszerkezetet is.
Az általunk forgalmazott Himalaya só nagyobb, kristályos változat, enyhén rózsaszínű.
“Mindannyiunk ereiben pontosan ugyanolyan százalékban található meg a só, mint az óceánokban és ezért a sót megtaláljuk a vérünkben, a verejtékünkben és a könnyeinkben. Megkötjük az óceánt. és mikor a tengerhez visszamegyünk, akkor elérünk arra helyre, ahonnan jöttünk.” (John F. Kennedy)
Származási hely: Pakisztán