Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Panko zsemlemorzsa 200 g
Panko zsemlemorzsa 200 g
899 Ft

Panko zsemlemorzsa 200 g

Panko zsemlemorzsa 200 g
Panko zsemlemorzsa 200 g
Panko zsemlemorzsa 200 g
Panko zsemlemorzsa 200 g
Összetétel
Búzaliszt, cukor, pálmaolaj, víz, só, élesztő

A panko morzsa tulajdonképpen japán zsemlemorzsa, tempura lisztből.

899 Ft
Egységár: 4 495 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek

Magyarosan pankó morzsa néven is keresik.Ez tulajdonképpen nem más, mint kenyérből készült nagy szemcséjű morzsa, amit több mindenhez is felhasználhatunk, de a legtutibb az, ha a rántott húsra kerül - zsemlemorzsa helyett.

És akkor mitől annyira különleges a panko zsemlemorzsa?

mi az a panko morzsa - magzsola.hu

A morzsa apró darabjainak mérete a többszöröse a zsemlemorzsáénak egy egészen más minőséget kapunk, más állagot. Szerkezete, textúrája szinte pehelyszerű, könnyed, légies. Ez a szerkezet kevésbé jó nedvszívó, mint a mi morzsánk, ebből pedig egyenesen következik, hogy kevesebb olajat képes magába szippantani, így ha ezt használjuk a rántott húshoz, az egy fokkal könnyebb étel lesz. Ráadásul még ropogósabb is, ami nem elhanyagolható fegyvertény eme vasárnapi fogás esetében.

A japánok könnyű, különleges, aranyszínű tempurái (lisztjei) világszerte ismertek.

Ők is készítenek az európaihoz hasonló rántott sertést is – úgy hívják, "tonkatszu". A két centiméteres, vagyis elég vastag szeleteket (általában hosszúkarajt) klopfolás nélkül panírozzák. Viszonylag alacsony hőmérsékleten, 150 º C-os olajban sütik, összesen hét-nyolc percig, majd pihentetik. Metéltre vágott zsenge nyers-káposztával, édeskés, szójaalapú szósszal tálalják.

A panírozáshoz szintén lisztet, tojást, morzsát használnak, de morzsájuk különleges. Úgy hívják, „panko”, és speciális szárító-aprító gépben készül, fehér-kenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ezért terjedt el a használata az európai csúcsgasztronómiában is.

Rántott hús, rántott gomba, túrógombóc, lazac - csak három étel, melyek egész másként néznek ki, ha ezt a kiváló alapanyagot használod készítésükkor. Sokan megpróbálkoznak házilag is elkészíteni, nem lehetetlen, de elég körülményes dolog. 

Felhasználási javaslat: 

1. Egy nagyobb, laposabb tálban keverjük a  morzsát (150 g), 2 dL hideg vízzel.

    jól keverjük ki, és némi sót, és borsot adjuk hozzá.

2 . A panírozandó húsokat, vagy zöldségeket hempergessük meg jól

    a keverékben.

3. Egy edényben melegítsünk olajat, kb, 180 Celsius fokra, és tegyük belel a panírozott szeleteket, 

    majd süssük aranybarnára.

Jó étvágyat! :-) 

Tipp: keverhetünk a morzsa közé szezámmagot, vagy hántolt tökmagot is, és a végén némi reszelt parmezánsajttal tehető még pikánsabbá.

Használjon étolaj helyett szinte teljesen szagtalan, finomított kókuszolajat!

Panko zsemlemorzsa, panko morzsa ár - magzsola.hu

Adatok
Származási hely
Thaiföld
EAN
8858671520011
Tömeg
200 g/db
Tápanyagtartalom / 100g
100 g termékben: energia: 1531 KJ/366kcal zsír: 1,6 g, ebből telített: 0,7 g szénhidrát: 73 g, ebből cukor: 5,5 g fehérje: 15 g só: 0,55 g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!